Cutremur puternic, cu magnitudine 6,5, în Italia. Mai multe clădiri prăbușite

0
61

Cutremur în Italia. Un seism puternic, cu magnitudine de 6,5, a lovit centrul Italiei, al 15-lea în ultimele trei zile. Un cutremur cu magnitudinea inițială de 7,1 a lovit centrul Italiei duminică dimineață la ora 7.41. US Geological Survey a revizuit ulterior magnitudinea la 6,6. Oficialii italieni au stabilit în cele din urmă că seismul a avut o magnitudine de 6,5. Este cel mai puternic cutremur din ultimii 35 de ani.

Acest nou seism al cărui epicentru este situat în centrul Italiei, la șase kilometri la nordul de micul oraș Norcia, din provincia Perugia, survine la câteva zile după alte două cutremure cu magnitudinea de 5,6 și 6,1 grade care s-au produs în centrul Italiei. Un prim seism în această regiune s-a soldat cu aproape 300 de morți în 24 august.

Mauro Falcucci, primarul din Castelsantangelo, localitate aproape de epicentrul seismului, a declarat pentru La Repubblica: “Sunt în Fano, acolo unde locuiesc, dar mi s-a spus că s-au prăbușit clădiri, că e dezastru. Pământul s-a deschis, e fum, e dezastru”. Seismul s-a simțit puternic în Roma sau Napoli.

Imaginile televiziunilor italiene au arătat mai multe clădiri dărâmate în Norcia. Printre acestea se află și catedrala Sfântul Benedict. Este clar că printre cele mai lovite localități se află Norcia, Castelsantagelo, Preci și Visso. Primarii din Arquata del Tronto și Ussita spun că majoritatea clădirilor din localitățile lor s-au prăbușit. E neclar deocamdată dacă există pierderi de vieți omenești. Majoritatea locuitorilor acestor orașe sau sate își părăsiseră locuințele în urma seismelor precedente.

sursa: Realitatea

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

50 + = 60