Se cauta personal medical dispus sa se detaseze la spitalul modular de la Letcani

0
64

Consilierii județeni, reuniți în ședință ordinară, au votat înființarea celei de-a doua linii de gardă la secția exterioară Lețcani a Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”, precum și alocarea sumei de 261,74 mii de lei pentru plata și cazarea personalului detașat la spitalul modular
La randul ei, Direcția de Sănătate Publică Iași a lansat un mesaj către cadrele medicale, asistente medicale și infirmiere care doresc să ajute, să își exprime disponibilitatea de a se detașa la Spitalul Modular de la Lețcani, pentru o perioadă determinată.
Traversăm o perioadă critică. Orice gură de oxigen și orice pat din spital poate salva o viață. La Spitalul Modular de la Lețcani avem posibilitatea de a trata zeci de pacienți infectați cu COVID-19. Din păcate suferim la capitolul cadre medicale specializate. Prin urmare, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi face un apel public către cadrele medicale, asistente medicale și infirmiere, care doresc să ajute, să își exprime disponibilitatea de a se detașa la Spitalul Modular de la Lețcani, pentru o perioadă determinată. Detașarea se realizează prin Ordinul Comandantului Acțiunii Secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, în conformitate cu art. 19 din Legea 136 din 2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. Potrivit articolului 19, “pe durata detașării dispuse conform alin. (1) se asigură persoanei detașate, suplimentar față de salariul plătit de unitatea angajatoare, plata indemnizației de detașare în cuantum de 50% din salariul de încadrare, diurna zilnică de 2% din salariul de încadrare, cazarea și transportul în localitatea unde se dispune detașarea.”, este apelul facut de conducerea DSP Iasi.
Cadrele medicale (asistenți medicali și infirmieri) care doresc detașarea la Spitalul Modular de la Lețcani pot transmite datele de contact (nume, prenume, nr. telefon, e-mail, loc de munca actual), prin e-mail, într-un singur mesaj, pe adresa relatii-publice@dspiasi.ro.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here