Se impart scaunele pentru noul deliberativ al Iasului. Prima infatisare a consilierilor locali in sala de consiliu a Palatului Roznovanu

0
118

In aceasta dupa amiaza, de la ora 15.00, in Sala Mare a Primariei Iasi va avea loc ceremonia de inmanare al certificatului doveditor al alegerilor consilierilor locali, din partea judecatorului care a asigurat buna desfasurare a alegerilor locale 2016.

Ulterior acestei fomalitati prevazute de lege, la jumatatea acestei luni va avea loc  si sedinţa de constituire a noului Consiliu Local al Iaşului. Potrivit legii, constituirea deliberativului se face în termen de 20 de zile de la data desfăşurării alegerilor, în condiţiile în care fiecare competitor electoral a depus la Autoritatea Electorală Permanentă un raport detaliat al veniturilor şi cheltuielilor din campania electorală. Şedinţa va fi legal constituită dacă la aceasta participă cel puţin două treimi din numărul consilierilor declaraţi aleşi, iar în cazul în care nu se poate asigura această majoritate, va fi convocată de către prefect o nouă reuniune peste trei zile.

Cu aceasta ocazie, reamintim faptul ca noua componenta politică a Consiliui Local este urmatoarea:

PSD

Camelia Gavrilă

Tudor Ciuhodaru

Cătălin Bulgariu

Gabriel Surdu

Paul Boieșteanu

Gabriel Harabagiu

Cătălin Scripcariu

Marcel Istrate

Cătălina Aldea

Florin Boca

Marius Aur

Dana Tăutu

Sandu Vasile

Vlad Nedelcu

 PNL:

Marius Bodea

Ciprian Bostan

Vlad Ghizdovăț

Etien Ignat

Eduard Boz

Coțofan Alexandru

Tudor Dornean

ALDE

Radu Botez

Cristian Corozal

PMP

Violeta Gaburici

Daniel Piftor

INDEPENDENT – Andrei Postolache

Fata de aceste mandate validate in urma alegerilor locale din 5 iunie, este posibil sa aiba loc unele schimbari. Astfel, deputatul in functie, Tudor Ciuhodaru, se va retrage, ca de altfel si Camelia Gavrila care va candida in toamna pentru un post in Parlamentul Romaniei. De asemenea, consilierul ales al ALDE, Radu Botez, va renunta la mandat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here