Se inaugureaza Piata de Craciun a Ateneului. Baluri de Mos Craciun si concerte caritabile in saptamana 12-18 decembrie

0
65

Jumătatea lunii decembrie este una deosebit de bogată în evenimente la Ateneul din Iași, aducând publicului diversitatea și calitatea cu care a fost obișnuit:

Inaugurarea Pieței de Crăciun a Ateneului – duminică, 11 decembrie, ora 20.00

Weekendul acesta s-a anunțat a fi unul fără zăpadă? Nimic mai fals! Duminică seara, de la ora 20.00, după spectacolul „Peter Pan”,  la Ateneul din Iași se va inaugura Piața de Crăciun, un spectacol grandios, cu tunuri de zăpadă, artificii, confetti, ceai cald, vin fiert și, mai ales multă veselie. Nu va lipsi nici Moșul, ce va veni cu sania trasă de reni si le va face tuturor celor prezenți o mare surpriză!

Recital de pian „Universul Prieteniei” – luni, 12 decembrie, ora 12.00 în Sala Mică de Spectacole, intrarea liberă

În perioada 12-17 decembrie 2016, Teatrul „Studio Lux Art” Iaşi împreună cu partenerii evenimentului  – Ateneul din Iași și Asociația “Universul Prieteniei” Iaşi, organizează spectacole-serbări pentru cei care un an întreg au fost cuminți și au învățat multe lucruri noi și frumoase!

La “Bal cu Moș Crăciun” sunt invitați copiii claselor 0-4!

Dacă vrei să-i spui ceva Moșului, dacă știi un colind sau o poezie, atunci poți fi parte din acest spectacol, care este o dramatizare după celebra poveste “Cenușăreasa”, în regia Inei Paladi, unde copiii-spectatori devin personajele principale alături de Moș Crăciun.

În distribuție: Moș Crăciun-Vitalie Todiraș; Cenuşăreasa-Beatrice Român; Prințul-Ovidiu-Mihai Todiraș; Mama vitregă-Ina Paladi; Sora vitregă-Alice Român; Anul Nou-Cezar-Alexandru Todiraș.

Costume: Anca Ciliac.

Noi vă promitem multă veselie și o atmosferă magică!

Detalii și rezervări la adresă de email: tluxartiasi@gmail.com sau la telefon 0757 479 194

Programul spectacolelor 12 decembrie – 17 decembrie, în intervalul orar 12.00 – 17.00, în Sala Mică de Spectacole a Ateneului din Iași.afis-corul-sf-ioan-cucuzel-1000

Concert de susținere – „Corul Sfântul Ioan Cucuzel” – luni, 12 decembrie, ora 18.00 în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” , preț bilet 10 lei

Concertul caritabil ,,Din suflet de creștin pentru suflet de copil”, are în vedere două aspecte: pe de o parte cel filantropic iar pe de altă parte de a ne adune împreună. Ce poate fi mai frumos decât să fim toți și să ne bucurăm de colindele minunate care vestesc nașterea lui Hristos. Felul cum S-a născut Hristos trebuie sa fie îndemn pentru noi spre a ajuta. El S-a născut în iestea din Betleem cu scutec de bumbăcel cum auzim și în colinde, într-o iesle sărăcăcioasă, fiind încălzit de suflarea boilor. Ceea ce facea să stralucească steaua de-asupra peșterii si să vina magii să-i aducă daruri era faptul că Iisus Hristos era Fiul lui Dumnezeu, născut din Fecioara Maria. Acest lucru ar trebui să ne pună pe gânduri, dar și mai mult, să ne pună pe fapte. Să avem acel moment de tresărire că trebuie să ajutăm.

Acest proiect  își propune să ajute și să se implice în ceea ce privește copiii din zonele rurale.  Asociatia Makariotis va avea pentru început două departamente: Departamentul social în care vom încerca să facem pentru început mici tabere în zonele rurale în care vom sustine workshopuri cu copiii și vom desfășura activități interactive și Departamentul folclor care se va ocupa de promovarea valorilor națonale -port și tradiții-. Makariotis în greaca veche înseamnă bucurie. Ei bine asta vrem și noi, să aducem bucurie pe fețele copiilor, alinare în sufletele mamelor și mulțumire în ochii fiecăruia. Începând cu anul 2017 vom definitiva legalizarea Asociației și vom începe cu pași mărunți dar siguri spre a ne desfășura activitatea. Planurile sunt mult mai numeroase și mai mărețe dar începem ușor, ușor și sperăm noi, în doi, trei ani de zile să ne dezvoltăm și să punem toate planurile în aplicare” – Codrin Mihalache organizator și fondator al Asociației Makariotis.

  • la ieșirea din sală vor fi câteva cutiuțe pentru donații
  • contul în care se pot face donații este: RO40BRDE240SV92299512400 – cu numele Mihalache Codrin fondatorul și președintele asociațieiafis-santa-2016-bis-1000

Spectacol de sărbători „SOS Santa” – marți, 13 decembrie, ora 10.00 în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” , intrarea liberă

Școala Gimnazială „Gh.I.Brătianu” din Iași, impreună cu partenerii evenimentului – Ispectoratul Școlar Județean Iași și Ateneul din Iași – organizează spectacolul – concurs „În căutarea lui Moș Crăciun”. Această manifestare este cuprinsă în cadrul proiectului județean S.O.S. santa, aflat la V-a ediție, adresat preșcolarilor și școlarilor din județul Iași. Concurenții vor interpreta o poezie, un cântec, un colind în limba română dar și într-o limbă srăină (limba engleză, italiaă, germană, spaniolă).

Cei mai talentați concurenți din acest an, pot câștiga Trofeul de Popularitate sau Trofeul Festivalului.

Vă așteptăm marți, 13 decembrie, de la ora 10.00, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” să-I susțineți pe cei mai talentați dintre copiii din Iași.conferinta-ai-copil-1000

Conferința „Cum să cresc un copil liber, responsabil și fericit”  susținută de către psihoterapeutul Cristina Trepcea- marți, 13 decembrie, ora 18.00 în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”

Cristina Trepcea va fi pentru a treia oară speaker la conferința noastră, iar pe 13 decembrie, la ora 18.00, la Ateneul din Iași, ne va vorbi pe tema ”Cum să cresc un copil liber, responsabil și fericit”. În 2013, a mai susținut două conferințe pentru comunitatea Varlaam despre atenție și despre familie și anturaj, ca factori cheie în performanța școlară. Cristina Trepcea este psiholog și trainer în programe educatve, specialist în comunicare, fost prezentator și producător Pro TV, fost membru al Consiliului Național al Audiovizualului și colaborator Radio Itsy Bitsy.

Înscrierea la conferinţă se face prin completarea formularului de înscriere: http://bit.ly/conferintaCristinaTrepcea

Intrarea este LIBERĂ, dar completarea formularului online vă asigură participarea fără să vă mai înregistraţi la intrare, iar dacă sunteţi cadru didactic, vom avea certificatul de participare deja pregătit.conf-1000

Conferința „Ai copil. Învată să fii părinte” susținută de scriitorul Mihail Neamțu  – joi, 15 decembrie, ora 18.00 în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”

Una dintre frământările parinților secolului XXI este aceea a stabilirii limitelor și acordării încrederii și libertății copilului de a lua singur decizii.

Până unde poate fi acordată libertatea de alegere a copilului, care este granița dintre libertate și responsabilitate, sunt întrebări la care ne va răspunde invitatul nostru, Mihail Neamțu, la conferința “Ai copil. Învață să fii părinte”, de pe 15 decembrie.

Conferința cu tema “Criza libertății în secolul XXI: Între obsesia controlului și curajul responsabilității”, va avea loc pe 15 decembrie, începând cu ora 18.00, la Ateneul din Iași.

Înscrierea la conferinţă se face prin completarea formularului de inscriere: http://bit.ly/conferintaMihailNeamtu

Intrarea este LIBERĂ, dar completarea formularului online vă asigură participarea fără să vă mai înregistraţi la intrare, iar dacă sunteţi cadru didactic, vom avea certificatul deja pregătit.

Spectacol de teatru pentru copii „Călătoria omului de zăpadă” Compania teatrală Zum Zum  –  vineri, 16 decembrie, ora 13.00 în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” , preț bilet 8 lei

Piesa de teatru “Călătoria omului de zăpadă” se bucură de originalitate deoarece este scrisă si regizată de actorii trupei de teatru Zum Zum. Spectacolul este pus în scenă prin tehnica “black light” ce utilizează lumină ultravioletă, culori şi materiale fluorescente care reacţionează la aceasta. Tema este una educativă și tratează subiectul prieteniei într-o manieră deosebită printr-o lungă călătorie a omului de zăpadă până la Polul Sud . Trupa de teatru Zum Zum are o activitate de aproximativ 4 ani și este alcatuită din cele două actrițe-păpușar Andreea Gheorghe  și  Anca Huțanu care în acești ani de activitate au scris și regizat piese de teatru originale cu teme de actualitate ținând cont mai ales de programa scolară.afis-merci-band-1000

Concert de colinde „Christmas Bells” Merci Band Show – sâmbătă, 17 decembrie, ora 19.00 în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”, preț bilet 15 lei

Merci Band a luat naștere la începutul anului 2011, și are în componență pe Adina Răducan- câștigătoarea X-Factor 2014, alături de Maximilian și Sebastian Muntean- semifinaliști Vocea României și Eurovizion. Cei trei membri ai formației au putut fi văzuti în numeroase emisiuni TV, atât solo, cât și în formula Merci Band. Cei trei au avut în ani prestatii foarte apreciate atât de juriu, cât și de public.

Datorită trecutului muzical solo al celor trei artiști, ei abordează în această formulă o varietate largă de genuri muzicale, având la bază armonii vocale complexe, aranjamente proprii, și o viziune ce se axează prioritar pe performanța muzicală. În spectacole își adaptează playlist-ul în funcție de public și cerințe, fie într-o variantă mai ritmată, fie pe piese mai lente, de atmosferă.

Ateneul din Iași vă invită duminică, 17 decembrie 2016, ora 19.00 la Concertul de Colinde ”Christmas Bells”, susținut de Merci Band!

Biletele au fost puse în vânzare la prețul unic de 15 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 1 =