Se pune lacat pe partidul lansat cu regie si actori de la Bucuresti! Migratie masiva de membri ai Partidului Verde catre PSD Iasi

0
63

Filiala ieseana a Partidului Verde este in prag de dizolvare. Zeci de membri, dar si din staful de conducere, printre care fostul presedinte al Partidului Verde, Sebastian Tataru, consilierul judetean Mircea Manolache, fost lider UNPR sau activistul de mediu Silviu Gurlui, ex-USR si vicepresedinte Partidul Verde, au trecut in acest weekend la PSD. Din orgoliu, actualul presedinte al PV, Victor Chirila, inca nu a pus lacatul pe partid pentru a trece in tabara lui Maricel Popa, dar in perioada imediat urmatoare se anunta un nou val de migratii dinspre PV spre PSD.
Dupa aproape 2 ani de anonimat pe scena politica locala, filiala ieseana a Partidului Verde este in prag de dizolvare. In acest weekend, zeci de membri ai partidului au trecut, la fel de discret precum au activat pe scena politica locala, in Partidul Social Democrat (PSD) Iasi. Aceasta migratie masiva este una inedita in peisajul politic post-decembrist, prin trecerea in bloc a membrilor unui partid catre o alta formatiune politica.
Filiala municipală Iași a PSD are, de astăzi, 127 de membri noi. Tineri și vârstnici, din toate straturile sociale, aceștia au decis să ni se alăture. Iașul trebuie să iasă din zodia cârpelii, a lucrului făcut de mântuială, a încropelii și a pospăielii. De-ajuns cu Olimpiada „Panseluțelor”! Iașul are nevoie de pasaje sub și supraterane, autogară modernă, stadion și sală polivalentă, șosea de centură, bazin olimpic de înot, parcări și parcuri, piste de biciclete și autobuze electrice. Reconectăm partidul cu ieșenii, este doar prima etapă. Împreună vrem să identificăm problemele și să găsim soluțiile. Filiala municipală va fi activă, vie, angajată în viața Iașului. Deschidem larg ușa celor care vor să se implice alături de noi pentru a da o nouă viteză dezvoltării orașului. Om cu om facem Iașul!” a precizat secretarul de stat Bogdan Balanișcu, președintele Organizației Municipale PSD Iași.

Filiala ieeana a Partidului Verde a refuzat sa transmita vreo informare publica cu privire la aceasta migratie. Singurul care a avut o reactie cu privire la acest fapt a fost Sebastian Tataru, fost presedinte al filialei judetene a partidului pana in ianuarie 2021, cel care l-a inlocuit in functie pe Vlad Baba, presedintele animator exclus din partid dupa alegerile locale din 2020.
Timp de 10 ani am fost blazonul ecologiștilor și verzilor în județul Iași. Am reușit să mișcăm câteva lucruri, în principal legislativ. Sigur nu ne-ați văzut legați cu lanțuri de copaci (astfel de acțiuni pot constitui modul de protest al ONG-urilor), dar am luptat administrativ și legislativ. De fiecare dată, în toți acești ani, am fost foarte aproape de a accede în Consiliul Local și Consiliul Județean. Am fi avut șansa sa contribuim mai mult dacă reușeam. Am fost mereu în zona lui 4%. Un singur procent și reușeam. Nu s-a întâmplat. În Franța, Germania, Austria și alte state vest-europene politica de stânga verde-ecologistă este în prim plan, guvernează, dă președinți. Din păcate în România nu generează acel val să producă schimbări, chiar în contextul tăierii pădurilor, efectului Roșia Montana, chimizării cu neonicotinoide a agriculturii, distrugerii ariilor protejate și a habitatelor. Probabil va dura până o politică de stânga verde ecologistă va reuși în administrația centrală și locală. Dar nu avem timp să așteptăm atât ( poate va dura 10, 20 ani) pentru că vrem să salvăm ce a mai rămas și să reparăm ce a fost stricat. Iată că, eu și majoritatea colegilor care au stat lângă mine în toți acești am am decis să continuăm chiar dacă casa noastră nu mai are acoperișul verde și îl are roșu. Împreună facem politică de stânga pentru oameni, indiferent de vârstă sau pregătire profesională. Noi sunt aceiași oameni aproape de oameni chiar dacă schimbăm culoarea acoperișului. Doar împreună avem șansa să schimbăm, în bine, orașul Iași, județul Iași, România. Pentru că sloganul: Iașul Verde, România Verde! a fost și va rămâne principala preocupare. De azi, 27 februarie 2022, am intrat în Partidul Social Democrat (PSD), alături de colegii mei”, a declarat Sebastian Tataru.
Nici PSD dar nici Partidul Verde nu au confirmat daca toti cei 127 de membri noi care au venit in PSD provin din structura Partidului Verde.
Din cei 127 de noi membri, un numar de aproximativ 25 au fost din randul membrilor Partidului Verde, care au venit cu mine, dar mai sunt si altii care vor veni in PSD. Alaturi de mine au mai migrat in PSD si presedintele Organizatiei Municipale, vicepresdinti si membri in Biroul Executiv”, a precizat Sebastian Tataru.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

33 − 31 =