Doi balerini ucrainieni răspund invitației managerului ONRI

0
52

Inițiativa Operei Naționale Române din Iași de a ajuta artiștii Teatrului Academic Național de Operă și Balet din Odessa a avut ecou. Doi dintre balerinii instituției ucrainene, Ekaterina și Victor Tomashek, sunt dornici de a lucra la Opera ieșeană.
În urma adresei pe care am trimis-o vineri Operei din Odessa, în care ne-am exprimat disponibilitatea de a sprijini artiștii teatrului liric ucrianean, am primit cu mare bucurie un mesaj de la doi dintre balerinii afectați de război. Aceștia vor să vină la Iași, pentru a-și continua activitatea. I-am rugat pe colegii de la Compartimentul Balet să stabilească detaliile prin care putem colabora cu artiștii ucraineni. Totodată, pregătim un spațiu pe care Opera îl are în posesie, cu destinația de locuință pentru artiștii refugiați” a declarat managerul interimar al Operei Naționale Române din Iași, Andrei Fermeșanu.
Solidară cu artiștii din țara vecină, Opera ieșeană va căuta soluții de colaborare și pentru alte persoane care vor solicita ajutor.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 3 =