Se vinde cea mai mare operă a lui Adrian Ghenie, din România

0
61

Premieră pentru piața românească de artă – o operă de mari dimensiuni, semnată de artistul contemporan Adrian Ghenie, este scoasă la licitație pentru prețul de pornire de 100.000 de euro. Atât prețul cât și mărimea operei fac ca ,,Energia” să reprezinte cea mai valoroasă lucrare din cele aproximativ 200 de capodopere din Licitația de Primăvară care va avea loc marți, 23 martie.

Cel mai bine cotată și, totodată, cea mai mare operă semnată de Ghenie care a fost scoasă la vânzare până în prezent în România, are 2 metri și imaginezăa o lume astrală, care se naște din propria ei energie. O lucrare cu aceeași tematică, însă având dimensiunea la jumătate, a fost adjudecată în cadrul ultimei Licitații de Artă Postmodernă și Contemporană din luna februarie pentru 110.000 de euro.

În licitație, Ghenie mai este prezent și cu un portret al poetului portughez ,,Fernando Pessoa”, care are un preț de pornire de doar 1.000 de euro. Opera este una dintre cele 7 lucrări ce ilustrează seria ,,Nevermore”, dedicată poemului “The Raven”, scris de Edgar Allan Poe. Seria este alcătuită din 4 portrete (Edgar Allan Poe, Stéphane Mallarmé, Charles Baudelaire și Fernando Pessoa – opera de față) și 3 compoziții (The Raven, Nevermore și Lenore), toate având la bază colaje realizate anterior de Ghenie.

Cele două opere semnate Adrian Ghenie, alături de cele aproximativ 200 de opere semnate de mari maeștri ai artei românești, pot fi admirate în regim gratuit la Palatul Cesianu-Racoviță doar până marți, 23 martie, iar ulterior pot fi licitate online pe platforma Artmark Live sau prin intermediul telefonului sau a ofertelor scrise prealabile.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here