Singurul român care a lucrat pentru 3 președinți ai Parlamentului european, batjocorit de echipa Barna din USR Diaspora

0
60

Conform informațiilor apărute pe grupuri interne din diaspora, 16 membri USR au fost sancționați abuziv de către Biroul demis al filialei Diaspora, într-un proces de epurare, cu iz stalinist, bazat pe fapte inexistente, calomnii, delicte de opinie sau reacții provocate de invalidarea candidaturii lui Vlad Teohari.

Surse apropiate AgoraPress sustin faptul ca unui membru i-a fost data o sancțiune, fără a se intruni majoritate de voturi pentru aceasta, iar majoritatea celor vizati nu aveau “cazier”, nu mai fusesera sanctionati.

Este vorba despre dosare înaintate sau judecate de oameni care se prezinta a fi noi, dar care par a avea metehne foarte vechi. Printre ei se afla si deputatul Iulian Lorincz, care nu are nicio reținere în a ocupa (cat) mai multe funcții.

Membrii sancționați au înaintat contestatii admise între timp de Comisia judeteana de arbitraj, care pe 8 martie a constatat nulitatea deciziilor de sanctionare și a dispus repunerea în drepturi în maxim 15 zile, conform articolului 15 punct 10 din Statutul USR. Hotararile Comisiei judetene sunt obligatorii și executorii conform Statutului si Regulamentului comisiilor de arbitraj.

Însă pană acum, Echipa Barna din USR Diaspora, care deține majoritatea in Biroul demis al filialei, refuză sa ii repună în drepturi, motivand ca au fost înaintate recursuri la Comisia Națională de arbitraj și ca, astfel, deciziile Comisiei judetene de arbitraj nu s-ar mai aplica.

Șapte din cei sancționați își anuntasera demult candidaturile la alegerile interne din aprilie, pe lista echipei DREPT (Diaspora Reunita pentru Etică, Profesionalism și Transparenta). Iar patru dintre acestia (Dan Cazacu, Nida Serban, Marius Cobianu și Raluca Ilinca), erau de fapt supleanti pe lista pentru Biroul Filialei și trebuiau sa intre in Biroul filialei, ca înlocuitori a patru membri ai Biroului care isi dadusera demisia la începutul lunii februarie.

Însă, cu puțin timp înainte de alegeri, Echipa Barna din USR Diaspora cauta sa isi elimine competitia electorala si sa nu isi respecte propriul Statut, ceea ce nu este deloc congruent cu sloganul “Fără Penali in Funcții Publice”. Pare însă că situația mai poate fi remediată statutar pana pe 23-25 martie, ramane de vazut dacă Biroul Filialei sau Biroul Național va respecta sau nu Statutul în termenul prevăzut.

Candidații eliminați precum și alți useristi din Diaspora care au semnat pentru demiterea Biroului filialei, se considera subiecții unei hartuiri, terori institutionalizate care durează de cateva luni, în urma careia le sunt încălcate drepturi fundamentale precum dreptul la liberă exprimare, dreptul la apărare, dreptul de a alege și de a fi ales. Printre acestea se numara si Marius Cobianu, singurul român care a lucrat pentru 3 președinți ai Parlamentului european: Jerzy Buzek, Martin Schulz, David Sassoli.

Marius Cobianu este unul din membrii fondatori ai USR Diaspora, unul dintre cei mai activi URSisti și fost candidat din partea USR PLUS la Senat la alegerile parlamentare din 2020. Insa nimic din toate acestea nu au contat pentru USR, partidul care clamează principii precum meritocratie, respectarea legii sau transparenta. Nu mai departe de miercuri, 17 martie, a fost pusa in actiune o campanie foarte agresiva de denigrare a lui Marius Cobianu în cadrul filialei, de către mai mulți dintre membrii susținuți de Echipa Barna din Biroul demis al filialei, care au acaparat canale de informare unde se practica cenzura politica agresiva a opiniilor care nu servesc puterea și propaganda acesteia.

Asasinarea caracterului, calomniile, denigrarea prin interpuși, hartuirea prin inaintarea de zeci sau sute de sesizari/delatiuni, propaganda retrograda si dezinformări parcă rupte din manualele NKVD se regasesc in recenta ofensiva ce ne aduce aminte de vremuri foarte triste.

Se pare ca în USR, dacă nu ești din Echipa Barna sau nu ai binecuvântarea acesteia, nu te poți pune în slujba salvării României. De asemenea, pare ca pentru Echipa Barna, fiecare conflict intern reprezinta o oportunitate pentru a genera scarba si demisii, acesta fiind singurul scop ce ar putea reieși din tolerarea abuzurilor și practicilor imorale sau ilegale. Iar perseverenta si incapatanarea celor care nu vor sa ofere satisfacția demisiilor exaspereaza conducerea.

Dacă opui rezistență și ceri respectarea Statutului, a Constituției și a drepturilor fundamentale, riști sa vezi cea mai întunecată fata a unor oameni care până nu demult îi criticau de zor pe Liviu Dragnea sau Dan Voiculescu.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here