„Seară Culturală Poloneză” la Palatul Culturii din Iași

0
190

Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Uniunea Polonezilor din România „Dom Polski” – Filiala Iași, Asociația Crescendo Events, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – Facultatea de Litere, Lectoratul de Limbă Polonă – Catedra de Slavistică „Petru Caraman” și Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași vă invită sâmbătă, 10 iunie 2023, ora 18.00, în Sala „Henri Coandă” a Palatului Culturii, la o „Seară Culturală Poloneză”.
Evenimentul cultural este un bun prilej pentru a descoperi limba, cultura și tradiția membrilor acestei comunități prezente și dezvoltate istoric în România.
Programul ediției din 2023 va avea ca invitați studenți din cadrul Lectoratului de limbă polonă – Catedra de Slavistică „Petru Caraman” a Universității „Alexandru Ioan Cuza”, Ansamblul „Mała Pojana” din Poiana Micului (județul Suceava), coordonat de Agneșca Polacec, Codrin Cheptine (pian), Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași și duo-ul pianistic Alina Andriuți-Shemchuk și Ivan Shemchuk.
Proiectul cultural, coordonat de dr. ing. Monica Nănescu, șef Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, va fi prezentat de prof. Carmen Zaharia-Danicov de la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași și lect. univ. dr. Dariusz Kasprzyk de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.Intrarea este liberă.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here