Sebastian Beraru, un destin frant de un vaccin. “Mama, copilul tau are autism!”

0
50

Sebastian Beraru a fost un copil normal pana la vârsta de 1 an si două luni. La sase luni stătea în șezut, la opt luni își striga mama. Un vaccin avea, însă, să-i schimbe destinul… Copilul a devenit agitat, neatent, nu mai comunica cu cei din jur. nu mai scotea nici un cuvant. Mama s-a speriat si, firesc, a consultat cativa medici specialisti. In urma consulturilor medicale, mama a fost sfatuita sa revina peste cateva luni, deoarece copilul era prea mic pentru o diagnosticare certa. In tot acest timp, Sebastian se transforma intr-un copil complet neatent, necomunicativ, cu miscari repetate obsesiv si reactii pe care mama copilului nu le putea interpreta.
Cand am ajuns la medic, s-a intamplat ceva ce nu voi uita toată viața: “mama, copilul tau are autism!” Nu stiam ce inseamna. Nu am putut sa ma ridic de pe scaun”, isi aminteste mama lui Sebastian.
Diagnostiul celui mic a sfașiat liniștea familiei, tatăl copilului refuzand să accepte acest fapt, s-a instrainat continuu de familie. Greul a picat, astfel, pe umerii mamei. Ea a fost cea care a inceput lupta cu disperarea, slabiciunea, lipsa banilor. A intrebat peste tot ce se poate face in astfel de situații și așa a aflat de Fundația Star of Hope Romania. Maricica Beraru este cea care face naveta Scanteia – Iași de două ori pe săptămană, pentru terapia copilului ei. Dacă la inceput, Sebastian nu avea rabdare să stea la masă, plangea, nu manca singur, nu făcea la oliță, astăzi copilul se bucură atunci cand vine la Centru, comunică cu specialiștii de aici, se joacă cu ceilalți copii. A invățat să recunoască cifre, să adune și să asculte atunci cand i se cere să facă un anumit lucru. Din păcate, deși face sacrificii imense, mama copilului nu mai face față cheltuielilor pe care le presupune terapia recuperatorie. Nu lucrează, fiind nevoită să-l supravegheze pe cel mic 24 de ore din 24.
Singurul venit il reprezinta indemnizatia de asistent personal, deoarece tatal celor copii a decis sa divorteze. Drumul Scanteia – Iasi (dus-intors), inseamna 100 euro pe luna, la acești bani se adaugă încă 200 euro necesari pentru terapia de recuperare la centru. Pentru cel de-al doilea copil are nevoie de 500 lei pentru naveta la Iași, fiind student în anul II la Facultatea de Telecomunicații din Iasi.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 5 = 1