Secretara CJ Iasi, Lacramioara Vernica, trimis special la Sarbatoarea Recoltei din Germania

0
82

In perioada 19-20 septembrie 2015, Camera Agricolă Judeţeană Iaşi, instituție subordonată Consiliului Județean Iasi, va participa la Târgul anual de agricultură şi industrie alimentară / Sărbătoarea Recoltei – Satul European, ce se va desfăşura în oraşul german Magdeburg, acesta fiind unul dintre cele mai importante evenimente din Landul Sachsen Anhalt organizat de către Ministerul Agriculturii şi Mediului din Germania.

Consiliului Județean Iași este reprezentat de secretarul institutiei, Lăcramioara Vernica, iar reprezentanții Camerei Agricole Judeţene Iaşi și delegați din cadrul Centrului Cultural Ruginoasa vor promova produsele a peste 20 de producatori agricoli din judet.

Scopul participării la acestă expoziție anuală de agricultură și industrie alimentară este promovarea produselor autohtone locale între producătorii din România (județul Iași fiind unicul participant din țară) și cei din alte țări europene, dintre care menționăm: Polonia, Ungaria, Slovenia, Letonia, etc.

Târgul iși propune să promoveze producătorii autohtoni din județ, oferind celor aproape 15.000 de vizitatori câteva momente de relaxare, savurând produse autentice cu specific tradițional românesc, realizate în serie mică: de la vinuri alese devenite deja celebre în țară și peste hotare; prăjituri și ciocolată de casă; pâine țăranească de casă și cozonacul proaspăt; colaci și savuroasele plăcinte “poale’n brâu”; murături după rețeta bunicii; foarte multe produse tradiționale numai bune de așezat în cămări; miere de albine bio și produse apicole; dulcețuri și gemuri; zacuscă, cașcaval de casă, costiță de oaie, cârnați afumați, brânză de burduf și telemea de oaie, până la produse de artizanat. O atracție specială o vor reprezenta bomboanele de ciocolată produse manual, după rețete alese de două ieșence.

La standul expozițional românesc vor fi prezentate și obiecte de artă populară din zona Moldovei, păstrătoare ale secretului artei cusutului și țesutului de odinioară: covoare, costume, măști populare, trăistuțe, ceramică sau lut, obiecte din lemn, pielărie.

,,Evenimentul oferă oportunitatea producătorilor din județ de a-şi promova produsele proprii şi de a-şi găsi noi parteneri de afaceri. Noi ne-am propus să oferim participanților și alte alternative privind accesul la informații pentru piețele de desfacere externe, a produselor autohtone locale. Sper ca acest eveniment să fie și o adevarată “sărbatoare culinară” pentru amatorii de produse tradiționale românești”, a declarat Monica – Ionela Pandelea, directorul executiv al Camerei Agricole Județene Iași.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here