Ședință de CJ fără cvorum. Consilierii liberali au chiulit in masa

0
56

Sedința de îndată convocată astăzi de Președintele Consiliului Județean, Maricel Popa nu a întrunit cvorumul necesar pentru a se putea desfășura din cauza lipsei consilierilor. Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe proiecte care necesitau discuții și aprobare urgentă:

– înfiinţarea centurii uşoare de ocolire a Municipiului Iaşi,

– reabilitarea şi modernizarea infrastructurii judeţene pe o lungime de 59,4 km: DJ 248B, DJ 248C, DJ 248D  pe traseul de centură trafic uşor Iaşi, între DN 24 şi DN 28 ,

– alocarea sumei de 20.000 mii lei din bugetul judeţului Iaşi pe anul 2020 pentru modernizarea drumului  judeţean DJ 249 D: intersecţie DJ 249 E – Moreni – Prisacani – Măcăreşti – Grozeşti – intersecţie DJ 244 F, km 7+660 – 36+329

– schimbarea denumirii de „SPITAL MOBIL COVID – 19 Regiunea Nord – Est România” în  “Spital Mobil/Modular din containere de logistică medical (250 paturi) pentru diagnostic și tratament pentru combaterea răspândirii Covid – 19 la nivelul Regiunii Nord-Est”.

– aprobarea organigramei “Spitalului Mobil/Modular din containere de logistică medicală (250 paturi) pentru diagnostic și tratament pentru combaterea răspândirii Covid – 19 la nivelul Regiunii Nord – Est”, secția exterioară a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase “Sfânta Parascheva” Iași.

– două proiecte de pe ordinea de zi prevedeau întreprinderea tuturor demersurilor necesare punerii în funcțiune a Spitalului Mobil achiziționat prin contribuția CJ Iași și a CJ Neamț.

            „Ne-am confruntat astăzi cu lipsa în masă a consilierilor județeni. Din păcate, o parte dintre ei, nici măcar acum, în al doisprezecelea ceas, nu înteleg care le este rolul și că au fost trimiși de ieșeni pentru a le reprezenta interesele. Spitalul are nevoie urgentă de aprobarea plenului pentru a putea depune diligențele în vederea obținerii autorizației de funcționare, are nevoie de medici, ori dacă acest proiect nu trece de plenul CJ, munca noastră a fost în zadar iar sănătatea oamenilor este în pericol. Totodată, ne grăbim cu documentația pentru centura ocolitoare a Iașului pentru că este ultimul tren pe care îl putem prinde privind accesarea fondurilor nerambursabile pentru zeci de kilometri de drum.

            Solicit consilierilor care au absentat astăzi, indiferent de formațiunea politică pe care o reprezintă, să facă un apel la propria conștiință și să răspundă afirmativ când vine vorba de binele Iașului. Este necesar să lasăm deoparte pentru cîteva ore campania electorală și să urmărim interesul comun, binele celor cărora le cerem votul”, a spus Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

            O nouă convocare a consilierilor a fost făcută pentru ora 16.00, de data aceasta pentru ședință on line.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 63 = 72