Seful Drumurilor Judetene Iasi, Daniel Minciuna, si-a dat demisia. Fostul director candideaza pentru un post de consilier judetean

0
70

Şeful Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor (DJADP) Iaşi, Daniel Minciună, şi-a prezentat demisia din funcţia pe care o ocupa de aproape trei ani. Minciună urmează să-şi depună candidatura la un fotoliu de consilier judeţean, pe listele PNL.

În forma sa actuală, calitatea de funcţionar în cadrul administraţiei judeţene şi cea de candidat la Consiliul Judeţean sunt incompatibile. Înainte, incompatibilitatea apărea doar dacă erai ales. Acum, eşti incompatibil şi dacă eşti doar candidat. Au existat discuţii cu privire la apariţia unor modificări ale legii, care să permită suspendarea din funcţie, care însă nu s-au mai concretizat. În aceste condiţii, demisia înainte de ziua depunerii candidaturilor se impunea“, a explicat Minciună pentru „Ziarul de Iaşi”.

Demisia lui Minciună va intra în vigoare pe 25 aprilie, ziua de 26 aprile fiind ultima în care se mai pot depune dosarele de candidatură. Minciună se află în concediu de odihnă, conducerea operativă a DJADP fiind asigurată de Antoneta Manolache, şef de serviciu în cadrul direcţiei. Aceasta va conduce instituţia până la organizarea unui concurs pentru postul de director.

Daniel Minciună a fost desemnat consilier personal al preşedintelui CJ, după câştigarea acestei funcţii de către Cristian Adomniţei. Din această poziţie, Minciună a fost delegat la conducerea DJADP, în septembrie 2012 câştigând concursul organizat pentru fotoliul de director. Minciună a candidat pentru un post de consilier judeţean şi la alegerile din 2012, el neaflându-se însă pe o poziţie eligibilă pe liste.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here