Seful ISU Iasi, „pilot de Formula Unu” pentru Cotnari

0
74

Cea mai aşteptată competiție automobilistică a anului în România va începe pe 7 septembrie la Iaşi. SuperSpeciala Râpa Galbenă, săritorile de pe Dobrovăţ și concertul de la final sunt principalele atracţii ale celei de-a 33-a ediţii a Cotnari Rally 2017. La Iaşi vor sosi cele mai importante echipaje din țară, dar organizatorii mizează și pe prezenţa piloţilor din străinătate, așa cum s-a întâmplat în anii trecuţi.

Raliul va începe joi, 7 septembrie. Prezentarea echipajelor va avea loc seara, pe pietonalul Ştefan cel Mare și Sfânt, în faţa sediului Primăriei. Vineri, 8 septembrie, avem câte două treceri pe probele Cioca Boca şi Mădârjac, iar de la ora 18.00 dăm startul SuperSpecialei Râpa Galbenă. Sâmbătă, 9 septembrie, vor avea loc specialele Păun şi Dobrovăţ. Pe ultima se află cele două săritori, pe care le-am modificat puţin, pentru a fi accesibile tuturor echipajelor. Festivitatea de premiere de la final va fi urmată de un concert extraordinar susţinut de trupa Voltaj la Râpa Galbenă. Vom avea și transmisiuni live din mai multe puncte, fapt care reprezintă o premieră la nivel internațional, a declarat Dan Codreanu, manager Cotnari Rally Iaşi 2017, astăzi, într-o conferință de presă organizată la Palatul Roznovanu.

Peste 400 de persoane se vor ocupa de buna desfășurare a competiţiei. Pe lângă organizatori, oficiali ai Federației Române de Automobilism Sportiv și voluntari, în timpul desfășurării probelor vor fi prezenți și reprezentanţi ai Jandarmeriei, Poliției, Ambulanţei și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Cătălin Grecu, directorul de marketing al Cotnari SA, sponsor principal al Cotnari Rally, a anunțat că, în premieră, compania la care lucrează va avea un echipaj propriu, format din Dan Iamandi și Răzvan Subțirelu. Aceștia vor concura pe o mașină Subaru Impreza. Colonelul Mircea Tulică, inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi, a declarat că pentru acest eveniment vor fi mobilizați peste 150 de jandarmi.

Cotnari Rally Iaşi a fost desemnat în ultimii trei ani drept cel mai bine organizat raliu din România.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here