Serata „Procopiu” la Palat: „Bioelectromagnetism – între teorie și experiment”

0
52

Seria Seratelor „Procopiu” de la Palatul Culturii Iași se redeschide joi, 25 octombrie, ora 18.00, cu o conferință susținută de prof.univ.dr. Octavian Baltag, de la Facultatea de Bioinginerie Medicală – Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, intitulată „BIOELECTROMAGNETISM – între teorie și experiment”.

Prelegerea face o introducere în lumea bioelectromagnetismului, știință integrativă a fenomenelor electrice și magnetice specifice viului. Sunt prezentate legăturile dintre câmpurile fizice fundamentale ale lumii și, în special, prezența și rolul câmpurilor electromagnetice în lumea vie.

Vor fi aduse în atenție și o serie de rezultate științifice prioritare, obținute în Laboratorul de Bioelectromagnetism al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, în domeniul bioelectromagnetismului, cu aplicații în investigații neinvazive și diagnosticul biomedical.

Seratele „Procopiu” se desfășoară în spațiul Muzeului Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”. Evenimentele sunt organizate de Complexul Muzeal Național „Moldova” Iaşi și Asociaţia „Aliance of Educators for Science, Technology, Engineering, Mathematics and Informatics” – ESTEEM România.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 71 = 78