Simboluri ale primaverii realizate de artisti plastici si martisoare handmade, din acest week-end, la Palas

0
86

Primele semne ale primăverii se găsesc din acest week-end, la Palas. Târg de mărțișoare lucrate manual, simboluri artistice ale sezonului verde și expoziție cu vânzare de obiecte cu patina timpului sunt propunerile sfârșitului de săptămână petrecut în ansamblul din inima orașului.  

Primăvara își face simțită prezența la Palas. Ieșenii sunt invitați să descopere nenumărate propuneri de simboluri cu șnur alb și roșu, care acoperă toate preferințele. De vineri până  joi, în perioada 23 februarie – 1 martie 2018, parterul Atriumului Palas Mall va găzdui „Sărbătoarea Primăverii”, un târg amplu ce le propune clienților o varietate de mărțișoare handmade. Expozanții și-au pus imaginația și îndemânarea în simboluri ale primăverii lucrate manual, din mărgele, piele, flori presate, fimo sau realizate prin tehnicile origami ori quilling. Și cei care preferă motivele tradiționale vor putea alege din numeroase modele, cu elemente din folclor țesute sau cusute. Opțiuni vor fi și pentru persoanele care vor să ofere un mărțișor ce poate fi purtat tot timpul anului, sub formă de bijuterii și accesorii din pietre prețioase și semiprețioase, în culorile primăverii.

De sâmbătă, 24 februarie, până duminică, 4 martie, se va desfășura și Atelierul Artistului. La parterul Atriumului Palas Mall își vor da întâlnire 11 artiști vizuali, membri ai Uniunii Artiştilor Plastici, care vor impresiona clienții cu lucrările lor, ce transpun tradiționalul mărțișor în mici opere de artă, printr-o interpretare modernă și creativă. Cei dornici să ofere vestitori ai anotimpului verde cu adevărat aparte vor putea alege suveniruri realizate din piese și rotițe ale mecanismelor de ceas, materiale textile, metale, ceramică, sticlă, piele sau lemn. Creațiile artistice prind forme naturale, precum frunze, flori sau buburuze, simbolice pentru venirea primăverii. Totodată, clienții vor găsi sugestii de cadouri pentru Ziua Femeii: felicitări, bijuterii, tablouri, portofele, genți, agende și multe alte piese ingenioase.

Nostalgicii pot opta și pentru mărțișoare cu patina timpului. În perioada 23 – 25 februarie,  la etajul 1 al Atriumului Palas Mall va avea loc o nouă ediție a Târgului de Artă și Antichități. Colecționari din diferite zone ale țării vor fi prezenți pentru a-și expune cele mai frumoase piese, a căror frumusețe a sporit odată cu trecerea timpului. Piese de mic mobilier, tablouri, statuete, argintărie, ceasuri de colecţie, numismatică, filatelie, porţelanuri, viniluri, bijuterii și multe alte obiecte cu povești ancorate în trecut vor putea fi admirate și cumpărate de pasionații de antichități.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here