Simpozionul European de Restaurare și Consevare de Artă Religioasă, ediția a X-a

0
64

Centrul Cultural German Iași anunță organizarea celei de-a X-a ediții a Simpozionului European de Restaurare și Consevare de Artă Religioasă, care se va desfășura în perioada 31 mai – 1 iunie 2018 la Muzeul Ceh al Muzicii din Praga.

Printre invitați, se numără și Ministrul adjunct al Culturii din Cehia – Dr.Ing. Vlastislav Ouroda, care va participa la ceremonia de deschidere. Ne bucură faptul că un simpozion demarat inițial la Iași a ajuns la cea de-a X-a ediție după un periplu prin diferite țări europene, având o participare internațională remarcabilă.

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural German Iași, Ministerul Culturii din Republica Cehă, Facutatea de Mas-media și Comunicare din Trnava (Slovacia), Muzeul Vaticanului și Organizația Academică pentru Ingineria Mediului și Dezvoltare Durabilă. In acest an, vor participa la simpozion apoximativ 20 de cercetatori/cadre didactice universitare din Romania multumita eforturilor financiare proprii si a celor facute de Centrul Cultural. Evenimentul a fost initiat acum 12 ani in Romania si este dedicat conservarii si restaurarii patrimoniului.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here