Sistemul centralizat de termoficare se extinde in cel mai select cartier rezidential al Iasului

0
64

Veolia Energie Iasi a lansat, acum mai putin de o luna, un nou proiect de extindere a sistemului centralizat de termoficare: Proiectul “Bucium”. Acesta presupune extinderea termoficarii centralizate in acest cartier, de la intersectia Bulevardului Socola cu Bulevardul Poitiers si Strada Trei Fantani si pana la Blocurile ANL si la Institutul de Psihiatrie „Socola”. Totodată, reprezentantii Veolia au in vedere prelungirea Magistralei 4 de termoficare si racordarea cladirilor mari din acea zona direct la conducta magistrala, cu modul termic individual.
Principalele obiective pe care si le propune reprezentantii Veolia, prin intermediul Proiectului „Bucium” sunt, pe de o parte, dezvoltarea sistemului centralizat de termoficare prin castigarea de noi clienti si, pe de alta parte, contributia la cresterea independentei energetice a orasului si la protectia mediului inconjurator prin oferirea unei solutii energetice prietenoase cu mediul si cu un impact pozitiv asupra calitatii aerului si a vietii iesenilor”, au precizat oficialii Primariei Iasi.
Pana in prezent, Veolia a semnat deja cateva acorduri de racordare (cei trei viitori clienti insumeaza echivalentul de consum anual a 900 de apartamente), respectiv Institutul de Psihiatrie “Socola” (cca 25 de cladiri): consum estimat = 3 000 Gcal/an, Directia de Sanatate Publica pentru cele 11 Blocuri ANL: consum estimat = 900 Gcal/an şi “Pleiada” Boutique Hotel: consum estimat = 910 Gcal/an. In plus, au demarat discutii si cu alti clienti potentiali din zona, respectiv cladiri rezidentiale, hoteluri, pensiuni, restaurante sau spatii de birouri.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

89 − 87 =