Serviciile de apă si de canalizare, mai ieftine de la 1 ianuarie 2017

0
62

Începând cu 1 ianuarie 2017, intră în vigoare noile prevederi ale Codului Fiscal privind reducerea, de la 20 la 19 la sută a TVA-ului pentru prețul practicat la apa industrială furnizată utilizatorilor și a tarifului practicat la serviciile de canalizare-epurare.
Noile prețuri și tarife practicate vor fi următoarele:
-Canalizare-epurare: 2,77 lei/mc, față de 2,80 lei/mc în momentul de față;
Apă industrială: 3,05 lei/mc, față de 3,07 lei/mc în momentul de față.
Prețul apei potabile practicat de ApaVital, 3,49 lei/mc, cu TVA de 9%, rămâne neschimbat. Costul total al serviciilor oferite de ApaVital Iași devine astfel 6,26 lei pentru fiecare metru cub (1000 litri) de apă furnizată, canalizată și epurată, cifră care menține societatea pe locul 30 într-un top național al prețurilor și tarifelor practicate de operatorii de servicii de apă și de canalizare.
Potrivit statisticilor, o familie medie, formată din 3 persoane, consumă lunar circa 9 metri cubi de apă potabilă (3 mc/persoană). Având în vedere prețurile și tarifele practicate în momentul de față de ApaVital, costurile totale lunare pe care le are de suportat o astfel de familie din județul Iași se situează în jurul valorii de 56 de lei, ceea ce face din serviciile de apă și de canalizare una dintre cele mai ieftine utilități dintr-o gospodărie.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here