Sistemul de termoficare se extinde in Bucium si Copou. Veolia Energie Iași anunta noi investiții in 2019

0
62

Veolia Energie Iași (VEI) își propune noi investiții în anul 2019 pentru creșterea randamentului rețelelor de termoficare dar și a fiabilității și eficienței economice a echipamentelor de producție.

Acțiunile companiei vor fi susținute prin derularea unor proiecte ce vizează dezvoltarea rezidențială, nonrezidențială și prin extinderea rețelelor în cartierele Bucium și Copou cu cofinanțare guvernamentală.

Veolia Energie Iași susține calitatea vieții urbane. Ne respectăm promisiunea față de ieșeni prin asigurarea de soluții optime de furnizare a apei calde și căldurii în condiții de eficiență energetică, economii de costuri, confort, siguranță în funcționare și protecție a mediului înconjurător, de aceea căutăm permanent să investim în sistemul de termoficare.declară Cristian Pușcaș, directorul general al Veolia Energie Iași

 Astfel, extinderea rezidențială, va însemna conectarea la sistemul de termoficare al ansamblurilor rezidențiale noi dezvoltate din oraș.

Extinderea sistemului de termoficare în cartierele Bucium și Copou presupune conectarea la sistemul de termoficare a instituțiilor publice, sanitare și de învățământ din zonă cu un consum anual estimat la 25.169 Gcal. În luna mai 2019 vor începe lucrările de montare a conductelor de termoficare, obiectivul fiind ca până în prima parte a anului 2020 sa fie finalizat.

De asemenea, Veolia Energie Iași continuă proiectul „Reabilitarea sistemului de termoficare în Municipiul Iași în vederea conformării cu standardele de mediu privind emisiile în atmosferă și pentru creșterea eficienței energetice în alimentarea cu căldură urbană, etapa a II-a” prin cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare.

Un alt proiect în derulare este proiectul de reabilitare a rețelelor termice și a sistemului de termoficare în municipiul Iași, ce urmărește creșterea eficienței energetice în alimentarea cu căldură urbană, în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare II.

Obiectivele Veolia Energie Iași pentru anul 2019 presupun finalizarea lucrărilor de modernizare a rețelelor primare, mai specific 4,6 km de traseu, și a celor 6 din cele 8 puncte termice incluse în proiect.

Lucrările executate de Veolia Energie Iași vor contribui la furnizarea unui serviciu de calitate și la reducerea costurilor pentru clienții racordați la sistemul termic. Rezultatul final va fi vizibil printr-o reducere a facturii la consumatorul final, ce va fi posibilă cu ajutorul măsurilor de reducere a pierderilor,a eficientizării consumului și eliminarea costurilor de întreținere generate de sursele individuale de energie termică.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here