Slujba de pomenire pentru Majestatea Sa Regele Mihai I

0
66

Sâmbătă dimineață, începând cu ora 10.00, Cartea de Condoleanțe deschisă la Ateneul din Iași în memoria Majestății Sale Regele Mihai I al Romaniei, va fi mutată la Palatul Roznovanu. Decizia îi aparține primarului Mihai Chirica și a fost exprimată miercuri dimineață, când acesta și-a așternut gândurile omagiale către Majestatea Sa. La Palatul Roznovanu, Cartea de Condoleanțe va beneficia de strajă permanentă, iar pe simezele Holului Central, unde se va afla, publicul va putea admira și o expoziție de fotografie, cu ipostaze inedite din viața Majestății Sale.

Tot sâmbătă dimineață, începând cu ora 11.00, la Catedrala Mitropolitană Iași, Înalt PreaSfințitul Teofan Mitropolitul Moldovei și Bucovinei  va oficia o slujbă de pomenire pentru Majestatea Sa, urmând ca după aceea, să îi ofere Majestășii Sale Regelui Mihai I un ultim omagiu și să semneze Cartea de Condoleanțe.

Ieșenii și toți cei ce vor dori să semneze în Cartea de Condoleanțe o vor putea face, începând de sâmbătă, la Palatul Roznovanu, până când se vor împlini 40 de zile de la trecerea spre cele veșnice a Majestății Sale. În cele din urmă, Cartea va fi predată Familiei Regale.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here