Socant! S-au descoperit urme de materie cenusie la sefii Spitalului Sf. Spiridon. Patru “somitati medicale” si un lant de atentate la drepturile pacientilor si libertatii de exprimare

0
64

Dupa 2 ani si ceva in care presa aservita a inchis ochii la atrocitatile petrecute in spitale, perpetuand o stare complice de non-combat, sistemul medical iesean a inceput sa isi arate coltii si sa muste de cur presa independenta. Drept urmare, acest articol – scrisoare deschisa se adreseaza atat coruptului sistemul medical cat si unor indivizi care il guvernaza si legitimeaza putregaiul lui nesanatos.
In urma articolului “Socant! Act medical sistat pe timp de noapte in sectiile medicale de la Spitalul Spiridon. Ziua spaga, noaptea abandon”, aparut in AgoraPress, sefuletii sanitari care au fost acoperiti de presa complice au emis catre publicatia noastra un patetic drept la replica incarcat de banalitati, platitudini si generalitati, semnat de 4 eminente cenusii ale Spitalului Sf. Spiridon –Dan Timofte , cel mai anorexic manager de spital, doctorasul –manager caruia titulaturile ii atarna din pagina mai tare decat medaliile de pe burtile generalilor lui Putin – lector, conf.dr., prof. dr, titulaturi obtinute cu viteza Transiberianului in doar cativa anisori – suspect eminenta!, Diana Cimpoiesu – smurdista lui Arafat de la Iasi, impreuna cu doua semnaturi la ingramadeala – Ionescu si Chiriac.


In primul rand, acest simulacru de drept la replica este, cap coada, pe langa subiectul articolului, iar numarul de semne continut este mai mare decat articolul in sine, ceea ce contravine prevederilor care guverneaza mass –media, un domeniu pe care mimati ca il cunoasteti sau il intelegeti, poate doar prin prisma discutiilor pline de amicitie cu fatucile din noua garda a presei, purtatoarele de maciuci care va preiau fara intrebari “fake-urile din surse oficiale” sau prin pisma consilierilor la fara frecventa din randul unor personaje condamnate pentru santaj.
Faceti apel la o deontologie jurnalistica pe care nu o cunoasteti, in timp ce deontologia voastra se traduce prin trafic de influenta, prin propagarea aceluiasi sistem de pile, prin introducerea in fata a “urgentelor nemedicale”, doar pe criteriul ca este Icsulescu si ca are fir direct la director sau la “doamna Cimpoiesu” . Deontologia jurnalistica se confunda la voi cu schema mecanica de a vi se pune sub nas un microfon la care sa spuneți inepții oficiale, ca apoi sa păreți eroi pe sticla. Știm că adevărul revolta atunci când vrei sa-l ascunzi, dar nu destul de bine ca sa nu fie scos la lumina..
Nicio clipa nu v-a interesat sa va convingeti de veridicitatea celor afirmate in articol, sa solicitati informatii suplimentare, ci doar sa va acoperiti, dupa o sedinta maraton de 2 ore, timp in care apartinatorii au fost tinuti la poarta spitalului si bolnavii ignorati in saloane.
Dreptul vostru la replica este incarcat de generalitati prin care exprimati, intr-o aparare patetica, tocmai ceea ce ar trebui sa faceti – sa respectati valoarea umana si sa fiti in slujba bolnavului, nu sa ii aduceti prejudicii de ordin medical sau sa ii stirbiti personalitatea, sa tineti apartinatorii la capatul firului unor telefoane la care nu raspunde nimeni sau pe la portile spitalului. Nimic nu te ingenunchiaza mai mult decât boala, motiv pentru care, sistemul medical adâncește depersonalizarea pacientului care deja se afla prins în corzi, într. o zona de dependenta, la mana sistemului. Le furati demnitatea imediat ce intra pe portile spitalului si incepeti lungul proces al dezumanizarii lor.
Datele statistice privind numarul bolnavilor pe care i-ati tratat in perioada pandemiei, pe care le prezentati in acest drept la replica, nu contin rata de mortalitate sau numarul pacientilor care au fost diagnosticati la comanda cu acest virus – exista marturii, negru pe alb, din partea victimelor si a apartinatorlor, in ciuda cumpararii tacerii unei mari parti a presei.
Ca aveti obtinut un ISO, acest fapt nu este decat o simpla certificare care nu are de-a face cu realitatile de fapt din spitalul Sf. Spiridon. Cine urmareste cum, cand sau cata spaga ia personalul medical sau personalul auxiliar? Nu mai vorbiti din birouri, de dupa mese, si infirmati o evidenta!!! Daca intrebi 8 bolnavi din 10, fiecare a scapat cate o atentie angajatilor din unitatea voastra medicala, de la infirmierul care ii duce in saloane si pana la cei care le ofera suport medical. Sa spui ca tot personalul spitalului este atins de integritatea Maicii Tereaza, asta este o lipsa a masurii si o anulare a oricarei urme de bun simt, a oricarei realitati. Traiti intr-o dimensiune paralela sau incercati sa va creati o bula care se va sparge cat de curand!
Faptul ca nu aveti in ultima perioada angajati cercetati pentru fapte de coruptie, acest fapt nu anuleaza o practica curenta. Va acoperiți cu titluri savante, în timp ce viata omului o dați deoparte. De ce nu va simțiți lezați și pentru viețile care sunt curmate, din ignoranta sau lipsa actulului medical, in malaxorul vostru sanitar? Pentru ca nu s-a scris aproape nimic “deontologic” care sa porneasca niste cercetari?
Scopul articolului a fost acela de a prezenta o stare de fapt, nu de a lovi in cadrele medicale care au respect fata de codul deontologic si se pun cu daruire in slujba pacientilor care trec de poarta spitalului. Acesti profesionisti chiar refuza sa cada in capcana dispozitiilor interne care ingradesc actul medical si libertatile pacientilor. Sunt medici care transforma bătălia bolnavilor pentru viata în propria lor lupta, nu sosocisti care își urla false stirbiri de imagine.
Faptul ca trimiteti un drept la replica in finalul caruia concluzionati ca va veti rezerva dreptul de a ne actiona in instanta, anuleaza de drept publicarea acestui drept pe care il invocati. Amenințările cu instanta demonstrează ca va e frica, ca ati fost scoși din starea voastră de confort și promiscuitate, și nu are darul de a opri relatările despre ceea ce se întâmplă după ușile spitalului. Un jurnalist amenințat cu instanta nu va fi oprit, cu doar motivat sa continue ce a început. Dacă a apara interesul celor bolnavi este o infracțiune, iar aspectele semnalate nu s-au constituit ca o corecție a stării de fapt, ci s-au sesizat ca un atac la statutul vostru de mici Dumnezei ce nu trebuiesc atinși nici măcar cu un scuipat, dacă contează mai mult orgoliul vostru mărunt decât sănătatea pacienților, atunci chiar ca sunteți cea mai slaba echipa manageriala pe care a avut-o acest spital, iar locul vostru nu este acolo.
Acest drept la replica nu este decat o manusa aruncata, o provocare perfida ce contine o amenintare nicidecum voalata, de a lasa balta orice devoalare a mizeriilor pe care le girati. Nu vom intra in jocul unor oameni numiti politic, fara concursuri, care tin cu dintii de scaune si prefera sa ascunda gunoiul sub pres, drept pentru care va garantam faptul ca vom fi in continuare acolo unde are loc un derapaj de la deontolologia profesionala, unde se infaptuieste un abuz sau culpa medicala, unde este incalcat Juramantul lui Hypocrate, iar vietile oamenilor sunt puse in pericol. Vom fi acolo unde boala doare mai mult decat va doare pe voiadevarul.
Sugerați ca ceea ce oferiți voi este un act medical performant, când toată lumea știe ca Spiridonul este un spital încremenit în timp, cu instrumentar medical din anii 60-70, in care orice investitie majora zace încă din momentul livrării sub prelate, parca înadins pentru a ascunde incompetenta, pana ce echipamentele medicale ies din garantie, in care bolnavi fără aparținători sunt abandonați câte o noapte întreaga în uitate, pe scaunele metalice ale UPU, cu saloane în care colcăie bacteriile, pentru ca toate conducerile care s-au succedat au fost prea lase sa bata cu pumnul în masa pentru investiții, prea situate într-o zona criminala de confort pentru a fi interesați de îmbunătățirea condițiilor de tratare a bolnavilor și de protejate a cadrelor medicale.
Infirmierele își mișcă posterioarele cu o gratie hipopotamica, de zici ca sunt furajate, nu hrănite, refuzând cu aroganta pe care le-o dau obrajii si salariile grase, sa hrănească bolnavii lipsiți se mobilitare. Sa legi pacienții de paturi cu cârpe, ca pe sclavi, ca să ii liniștești, în loc sa ii sedezi, asta e profesionalism?
Hai, sictir cu performanta și condițiile de top într-o unitate medicala în care se lucrează precum într-un spital de campanie, în care rezervele de la UPU sunt unități medico-sociale, în care pacienți cu boli cronice sunt puși la un loc cu oamenii străzii, spital în care lipsește pana și banalul dezinfectant!!!
Codul de conduita și etica al unei părți din personalul medical se aplica cameleonic doar atunci când aceștia se regăsesc cu jumătate de norma în solda unui spital privat. La Spiridon, ca la război! În schimb, infatuarea nu cunoaște limite, de parca mulți l-ar fi salvat pe Isus de pe cruce și trinitatea se găsește în aura lor profesionala. Mironosița sanitara s-a sucarit, vezi Doamne, și a scris cu manuta ei o compoziție mai lipsita de credibilitate decat o rețetă de însănătoșire pentru un muribund.
Ați abatorizare oameni, au intrat pe poarta spitalului umani, cu identitate și i-ați livrat gropii, nici măcar familiei, în saci, ca pe niște deșeuri, în numele unui protocol criminal pe care l-ați urmat orbește, ca niște slugi umile. Ați fost artizanii și instrumentele unui genocid sanitar și aveți tupeul sa vorbiți de tratamente profi? Nu, în cel mai realist scenariu, puteți vorbi de niște experimente cinice, de o subsumare unei dictaturi sanitare, demonstrate a fi fost inumana și neconstituțională. Asta nu a întors niciun bolnav de la groapa, dintre miile pe care i-ați aruncat în saci pe poarta spitalului. Asta nu v-a împiedicat sa va uitați a doua zi în oglinda și sa continuați sa fiți mândri de voi. Nu v-a tras nimeni la răspundere, poate scârbiți de faptul ca lupta cu sistemul corupt și ticălos nu le va aduce persoanele dragi înapoi. Și-au consumat durerea în tăcere, cu demnitate, ceea ce v-a dat vouă impresia ca sunteți imaculati și intangibili. Poate de asta aveți acum nesimțirea sa dați ziariștii în judecata pentru ca nimeni nu v-a scuturat cum ați merita, nimeni nu v-a spus în fata cât de nemernici sunteti.
Am văzut bătrâni alungați din anticamera morții de la UPU, tremurând pe băncile din parcul de vizavi, la ceas de seara, privind cu speranța spre poarta spitalului – “Poate s-o uita cineva la baba mea, ca numai pe ea o mai am. Sta de vreo 8 ore pe o targa și toți trec pe lângă ea”. Moartea a fost singura care nu a trecut pe langa ea. Au durat ore pana ce asa-zisii medici au constatat asta si pana ce batranul din parc a aflat, pe surse, ca jumatatea vietii lui s-a dus departe, pe nevazute, abandonata ..intr-un furnicar sanitar.
La Nuremberg, toți criminalii de război s-au aparat invocând urmarea orbește a ordinelor. Voi băgați în fata protocoalele care au ucis mii de oameni. Aveti oare putin discernământ sau măcar o minima asumare a actelor voastre? Actul medical nu trebuie sa fie niciodata o prelungire a unei masuri administrative, atunci când aceasta prejudiciază interesul bolnavului.
De câte ori ați mers pe aleile spitalului pentru a vedea starea deplorabila a spațiului de evadare al bolnavilor? Nu prea ați fost, ca va cad naibii felinarele alea de 70 de ani în cap. De câte ori ați făcut vreo inspecție incognito prin secții? Tot la fel – niciodată, ca ieșiți dracu cu vreo bacterie și cine mai încasează salariile alea babane?! Ați văzut oare, vreodată, instrumentarul stalinist cu care se fac intervenții medicale? Nu, ca altfel nu se mai umfla orzul în voi de competenta și nu mai debordati de logistica medicala. Bai, spumele marii ce va credeti voi, dacă închideți spitalul asta, puteți face lejer un muzeu al atrocitatilor sanitare!!!
Aveti tendința de a va da vouă înșivă note și calificative, după modelul comisiilor de evaluare sau de angajare în care va puneți membri. Cine va certifica vouă calitatea actului medical în conditiile în care un procent important dinte bolnavi ies cu picioarele înainte, alții cu sechele, cu bacterii sau cu un grad imens de nemulțumire?
Acum 20 de ani m-am înregimentat în presa, într-o vânătoare de mincinoși și ipocriți. Nu am reușit sa însănătoșeasc societatea asta bolnava, cum nici voi mare parte din pacienți, dar nu am făcut rabat nicio clipa de fundamentalul drept al presei, acela de a spune adevărul și de a exersa libertatea de exprimare pe care eu mi-am câștigat-o singur, nu mi-a dat-o nimeni cu dedicație asa cum curg sinecurile în sistemul vostru ticalos! La voi, o mana pe alta se spala, dar nici măcar apa nu mai curata. Dezinfectati-va!
Sunteți demni de toată scârba oamenilor, pentru ca nimic nu este mai mizerabil decât exponenții unui stat în care Biserica nu are niciun Dumnezeu, Armata nu este in stare sa ne apere, Justitia e nedreapta, Invatamantul este analfabet, iar Sanatatea e bolnava.
Nelu PAUNESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

79 − = 76