“Sodomizarea” lui Nichita, printre subiectele electorale ale Partidului Ecologist Roman, filiala Iasi

0
69

Partidul Ecologist Roman – Filiala Judeţeană Iaşi a renascut precum pasarea Phoenix in prag de campanie electorala. Prin intermediul unui comunicat militant, conducerea PER sustine ca a luat act cu nedumerire de decizia primarului interimar Mihai Chirica de a refuza ferm comandarea şi amplasarea portretului predecesorului sau Gheorghe Nichita în galeria foştilor edili ai Iaşului din Sala Mare a Palatului Roznovanu.

Partidul Ecologist nu poate să nu observe că Gheorghe Nichita este al doilea cel mai longeviv primar al municipiului Iaşi, fapt care atestă că a ajuns să atingă această performanţă datorită susţinerii solide, prin vot, pe care i-au acordat-o ieşenii la fiecare ciclu electoral. Asta arată, totuşi, că un primar care ajunge să conducă Iaşul, mai multe mandate, nu poate rămâne în funcţie dacă nu este competent în această poziţie. Sau poate domnul Mihai Chirica consideră că zeci de mii de ieşeni care l-au votat pe Gheorghe Nichita au greşit? Atunci, domnul Mihai Chirica unde a fost în toţi aceşti ani? Nu cumva a stat mereu în dreapta celui căruia îi refuză astăzi dreptul de a face parte din galeria primarilor ieşeni ce şi-au pus amprenta asupra vieţii comunităţii ieşene? Ba da! Exact acela a fost locul domniei sale!

Pentru că mereu oamenii politici fac trimitere la popor atunci când au de luat decizii şi nu vor să şi le asume, îi solicităm domnului Mihai Chirica să procedeze aşa cum a mai facut şi în alte situaţii, să întrebe ieşenii dacă doresc să-l aibă pe Gheorghe Nichita în galeria primarilor de la Palatul Roznovanu. Acesta ar fi un lucru de bun simţ având în vedere că îi este teamă să îşi asume o decizie administrativă şi nu politică.

Gheorghe Nichita a fost sodomizat în fel şi chip pentru greşelile sale umane, administrative şi politice, însă asta nu însemnă că nu trebuie recunoscute şi meritele sale în evoluţia Iaşului. Pentru greşelile făcute plăteşte, dar pentru merite are dreptul să-i fie recunoscute şi nu să fie pedepsit! Nu-i aşa domnule Chirica: nici o faptă bună nu rămâne nepedepsită atunci când „în viaţă nu există învingător, ci numai supravieţuitor?

Partidul Ecologist nu este avocatul lui Gheorghe Nichita, dar nici nu poate asista spectator la sarabanda de inepţii pe care le lansează, cu periodicitate, interimarul de la Palatul Roznovanu. Din acest motiv ar trebui reiterate anumite pasaje prin care Gheorghe Nichita, în calitate de primar al Municipiului Iaşi, şi-a lăsat amprenta asupra oraşului:

 • Pasajul Mihai Eminescu;
 • Baza de Agrement Ciric;
 • Reabilitarea mănăstirii Golia;
 • Înființarea Muzeului Municipal;
 • Reabilitarea, modernizarea și extinderea Căminului de Pensionari Sf. Parascheva;
 • Proiectul Regenerare urbană Zona Lăpușneanu Piața Unirii (care a inclus și reabilitarea pasajului Piața Unirii);
 • Reabilitarea Plajei din zona Nicolina;
 • Pasajul Octav Băncilă;
 • Modernizarea rețelei de tramvai;
 • Refacerea infrastructurii rutiere;
 • Ansamblul Palas care a dus la crearea a peste 4000 de locuri de muncă.

Unele dintre aceste proiecte au fost finalizate în perioada în care Gheorghe Nichita a fost suspendat din funcție, iar cei care i-au urmat la conducerea urbei nu s-au sfiit să își asume meritele pentru realizările respective, negând cu vehemență contribuția fostului edil.

Gheorghe Nichita primar al Iaşului 12 ani (2003 2015) este cel care l-a convins, în 2014, pe Victor Ponta, pe atunci prim-ministru, să acorde fondurile necesare reînceperii lucrărilor la Palatul Culturii. Acest proiect, finalizat zilele trecute, constituie un motiv de mândrie nu doar pentru oamenii politici, ci pentru toţi ieșenii. Palatul Culturii este un simbol pentru orașul nostru, iar finalizarea lucrărilor de restaurare i se datorează primarului Gheorghe Nichita.

Iată, aşadar domnule Mihai Chirica, doar câteva aspecte care fac ca Gheorghe Nichita să-şi merite locul în galeria edililor ieşeni de la Palatul Roznovanu.

Partidul Ecologist Româ îi solicită primarului interimar Mihai Chirica să-şi reconsidere poziţia şi să nu mai fie alergic la lucrurile bune care s-au realizat în decursul timpului de predecesorii săi”, se arata in comunicatul PER.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 10 = 19