Spargere la o celebra casa de vinuri din Iasi. Transformatoarele combinatului de vinficatie, vandute la fier vechi

0
54

La data de 18 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Iaşi, au prins în flagrant delict doi tineri care sustrăgeau bunuri din hala unei societăţi comerciale, din municipiul Iasi.
Poliţiştii Secţiei 5 Poliţie au fost sesizaţi telefonic de către un agent de pază la o societate comercială, despre faptul că a observat pe camerele de supraveghere video din respectiva unitate, – Agroindustriala Bucium,  două persoane ce se află în interiorul unei hale şi încearcă să sustragă bunuri. Aceştia s-au deplasat cu operativitate la faţa locului şi au depistat în flagrant delict cele două persoane. La vederea poliţiştilor, cei doi tineri (S. Petru, de 22 ani şi D. Georgel, de 27 ani, ambii din comuna Tomeşti) au încercat să fugă, dar au fost prinşi şi imobilizaţi, asupra lor fiind găsite mai multe obiecte de tăiat, precum şi ţevi din cupru, susceptibile a proveni de la utilaje nefuncţionale din societatea comercială.
Cele două persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru cercetări, iar în urma continuării investigaţiilor, poliţiştii au stabilit că la comiterea faptei ar fi participat o a treia persoană: L. Alexandru, de 25 ani, din com.Tomeşti, care se afla sub control judiciar, fiind cercetat într-un alt dosar penal.
Cei trei tineri sunt bănuiţi de comiterea unui alt furt, în luna martie din aceeaşi societate comercială, de unde ar fi sustras mai multe componente (transformatoare, cabluri, bare – toate din cupru) de la o maşină de tăiat polistiren ce se afla în conservare, care ar fi fost vândute la centrele de colectare a fierului vechi. Valoarea totală a prejudiciului cauzat este de 89.708 lei. O parte din bunurile sustrase au fost găsite distruse, neputând fi refolosite.
În urma probatoriului administrat în cauză, la data de 20 aprilie 2015, poliţiştii au luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţă a celor trei persoane, acestea fiind introduse în Arestul –I.P.J. Iaşi. La data de 21 aprilie 2015, tinerii vor fi prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi cu propuneri legale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 − 1 =