Institutul Regional de Oncologie Iasi cauta donatori de celule stem hematopoietice

0
71

Astazi, 21 aprilie 2015, in amfiteatrul P6, Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei, ora 12, va avea loc actiunea de promovare a Institutului Roman de Oncologie Iasi in legatura cu inscrierea in registrul donatorilor voluntari de celule stem hematopoetice (CSH) pentru salvarea vietii bolnavilor de leucemie care au nevoie de transplant medular. In registrul national al donatorilor voluntari de CSH se pot inscrie persoane sanatoase cu virsta intre 18-45 ani.
Dezvoltind baza de date a donatorilor voluntari de CSH din Romania creste sansa pacientilor romani de a gasi rapid donatorul compatibil. In acest fel, pacientul poate cistiga cursa contracronometru cu viata pina la efectuarea transplantului.
Pacientul care are nevoie de transplant medular poate fi oricine din jurul nostru. Inscriind-ne in registrul donatorilor voluntari CSH putem demonstra ca ne pasa de semenii comunitatii noastre.
Identificind rapid donatorul compatibil in baza de date nationala si beneficiind de cele trei centre de transplant medular din Romania se reduc de trei ori costurile unui transplant medular. Donarea de CSH este o banala donare de singe. Donatorul nu este supus nici unui risc. Cu prilejul recrutarii si donarii de CSH donatorul voluntar beneficiaza de asistenta medicala completa gratuita.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here