Spectacole la Florenta, Verona si Milano sustinute de Baletul Operei Iasi!

0
83

Unul dintre cele mai apreciate spectacole din repertoriul Operei Naționale Române din Iași, „Lacul lebedelor”, de Piotr Ilici Ceaikovski, va fi prezentat de Corpul de Balet al teatrului liric ieșean în mai multe teatre din Italia. Artiștii ieșeni vor susține nu mai puțin de 15 reprezentații cu titlul amintit într-un turneu pe care-l vor efectua în perioada 23 decembrie 2022 – 8 ianuarie 2023 în localități italiene renumite, printre care se numără Florența, Verona, Bergamo, Mantova, Bologna, Milano sau Padova.
„Invitația de a susține 15 spectacole în Italia, unde există un public foarte avizat, onorează Opera Iași și aduce o nouă confirmare a valorii internaționale pe care o au artiștii ieșeni. Sunt încrezător că balerinii care vor reprezenta instituția noastră în cunoscute teatre italiene vor fi la înălțime, iar ecourile după al nostru vor fi puternice, pozitive” a declarat managerul interimar al Operei Naționale Române din Iași, Andrei Fermeșanu.
La întoarcerea în țară, Corpul de Balet al Operei Iași, care este coordonat de Cristina Todi, va susține două spectacole acasă, pe 17 și 18 ianuarie, când este programat „Spărgătorul de nuci”, de Piotr Ilici Ceaikovski.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here