SRI face angajări. Când încep înscrierile

0
47

SRI va avea din anul universitar 2015-2016 un program de practică pentru studenți, după modelul folosit de CIA în SUA.

SRI inaugurează programul de practică după modelul CIA, care selectează resurse umane după programele de internship pe care le desfășoară cu marile universități americane.

Un ordin semnat de directorul SRI, Eduard Hellvig, deschide ușile Serviciului către studenții români. Ordinul nr. 1.509 din 25 mai 2015 pentru aprobarea Instrucţiunilor privind efectuarea stagiilor de practică pe timpul studiilor universitare în unităţi SRI aprobă instrucţiunile privind efectuarea stagiilor de practică pe timpul studiilor universitare în unităţi ale Serviciului Român de Informaţii și se aplică începând cu anul universitar 2015-2016.

Între SRI și universități urmează să se încheie protocoale de colaborare și să se stabilească criteriile după care să fie selectați studenții care să facă stagiul de practică, potrivit Money.ro, precum și regulile pe care aceștia trebuie să le respecte, mai ales în privința păstrării confidențialității asupra activității instituției.

Totodată, SRI a lansat și o campanie de promovare în rândul elevilor și studenților, pentru care instituția a realizat un film de 10 minute cu mărturii ale unor tineri ofițeri de contraspionaj care povestesc cât de palpitantă este munca lor și că „spionii nu sunt doar în filme”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

25 − 23 =