Stadionul din Copou, transformat in punct de decontaminare, iar fostul combinat Fortus va fi adapost pentru oamenii strazii

0
51

Persoanele fără adăpost identificate pe raza Municipiului Iași, altele decât cele instituționalizate în centrele Direcției de Asistență, vor fi cazate într-un spațiu de pe platforma Fortus SA. Acestora li se va asigura masă caldă, prin Cantina de Ajutor Social, conform Legii cantinelor. Poliția Locală Iași va asigura un post de pază fix în trei schimburi. Implementarea măsurii va fi asigurată de Direcția de Asistență Socială Iași, Direcția Exploatare Patrimoniu și Poliția Locală Iași. 

Totodata, in baza solicitării Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Iași, în perimetrul Stadionului „Emil Alexandrescu” va fi amenajat un punct de decontaminare pentru autospeciale. Măsura va fi aplicată de Direcția Exploatare Patrimoniu.

Direcția de Asistență Socială Iași va asigura, la cerere, servicii de aprovizionare cu alimente pentru personalul medical cazat în Căminul T20. Municipiul Iași va asigura plata utilităților, serviciilor de curățenie și a lenjeriei de pat. Spitalul Clinic de Recuperare Iași va delega doi angajați pentru asigurarea serviciilor de curățenie. Poliția Locală Iași va înființa un post fix de pază.

Motivat de organizarea de către Spitalul de Boli Infecțioase Iași a unor echipe (circa 15) care acordă asistență medicală în teritoriu pentru cazurile de COVID-19, se aprobă utilizarea parcărilor publice în mod gratuit pentru personalul respectiv. Persoanele implicate trebuie să facă dovada apartenenței la Spitalul de Boli Infecțioase Iași prin legitimație de serviciu sau adeverință eliberată de angajator.

Marius GAVRILESCU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

97 − 92 =