Noi categorii profesionale au primit unda verde sa circule la liber cu transportul public din Iasi

0
63

Primarul Mihai Chirica a convocat astăzi, 25 martie, la Palatul Roznovanu, o nouă ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași destinată luării unor măsuri suplimentare de prevenire a infecției cu noul coronavirus SARS-CoV-2 (care cauzează COVID-19) în Municipiul Iași.

Măsuri luate astăzi, 25 martie, de Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași:

În excepția prevăzută la articolul 1 din Hotărârea nr. 9 / 24.03.2020 a Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași, sunt incluse și următoarele categorii:

– Donatorii de sânge aflați în registrul Centrului de Transfuzii Iași;

– Personalul angajat în sistemul de producere, distribuție și vânzare a produselor alimentare și agroalimentare;

– Personalul care își desfășoară activitatea în sistemul penitenciar.

Accesul în mijloacele de transport public de călători al persoanelor nominalizate la art. 1 se va face doar pe baza legitimației care dovedește calitatea de donator, respectiv a legitimației de serviciu sau a unei adeverințe eliberate de angajatori care să ateste calitatea de angajat sau prin care să se ateste că face parte din sistemul enumerat mai sus.

Toate persoanele enumerate mai sus care vor utiliza transportul public sunt obligate, pentru a avea acces în mijlocul de transport, să poarte mănuși de protecție de unică folosință și mască de protecție pentru căile respiratorii. În toate situațiile menționate, mijloacele de transport în comun nu pot fi utilizate decât în limita locurilor pe scaune.

Rețeaua de magazine de alimentație publică și farmacii va fi înștiințată că în intervalul orar 11.00 – 13.00, când circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani este permisă în condițiile prevăzute de Ordonanța Militară nr. 3 / 24.03.2020, să deservească cu prioritate aceste persoane. Acestea se vor legitima cu buletinul / cartea de identitate și din acel moment vor avea întâietate în magazinele și farmaciile respective.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here