Statul român, neputincios în ce privește recuperarea banilor de la Relu Fenechiu! Mariana Fenechiu revine asupra partajului

0
82

Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au repus recent pe rol cauza în care Mariana Fenechiu l-a chemat în judecată pe fostul ministru al Transporturilor, pentru împărțirea bunurilor comune.

Instanța repune cauza pe rol, pentru discutarea necesităţii suplimentării probatoriului în vederea identificării şi evaluării construcţiilor edificate în timpul căsătoriei părţilor, pe terenul din Aleea Teilor”, au precizat judecătorii ieșeni.

Așadar, dosarul a fost amânat recent procesul pentru ziua de joi, 20 iunie 2019, “pentru a se reveni cu adresă la expert pentru a da lămuriri suplimentare”.

Amintim că, in urma cu mai bine de trei ani, soţia fostului ministru al Transporturilor a solicitat în instanţă împărţirea bunurilor familiei.

Executarea silită a lui Relu Fenechiu a fost suspendată, ca urmare a unei decizii luate de Judecătoria Iaşi. Lichidatorul care administrează firma prejudiciată în dosarul „Transformatorul“ obţinuse executarea silită a mai multor proprietăţi şi bunuri aparţinând fostului lider liberal.

După ce un birou de executori judecătoreşti a obţinut executarea silită împotriva familiei lui Fenechiu, membrii acesteia au intentat mai multe acţiuni. Una dintre aceste acţiuni a fost intentată la ]nceputul anului 2016 de către soţia lui Relu Fenechiu, Mariana, cea care a solicitat împărţirea averii pe care o deţine împreună cu soţul ei.

Din acest motiv, judecătorii au suspendat punerea în practică a executării silite până la finalizarea cererii de partaj.

Conform magistraților, prejudiciul din dosarul „Transformatorul“ se ridică la peste 5,5 milioane de lei şi ar trebui recuperat în numele Servicii Energetice Moldova, prin intermediul lichidatorului judiciar. În plus, cuantumul despăgubirilor din dosarul „Siveco” a fost calculat de către anchetatori la suma de 4.075.080 de lei.

Fostul ministru al Transporturilor a fost condamnat în cele două dosare penale, el executând pedeapsa primită şi, ulterior, fiind liberat din penitenciar.

Dar, pe lângă condamnarea primită, instanţa l-a obligat pe fostul liberal la plata unor despăgubiri.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here