Stela Popescu a donat carti pentru doua scoli din Iasi. „Fara citit suntem saraci”

0
77

Fara citit suntem saraci, iar invatamantul la sate ar trebui sa fie obiectivul zilelor noastre”, a spus, ieri, actrita Stela Popescu, prezenta la Iasi in cadrul unui eveniment.
Declaratia vine dupa ce scena interpretata de ea in serialul “Las Fierbinti”, in care deplange situatia invatamantului romanesc, a devenit virala pe internet si a atrans mii de comentarii. Joi, Stela Popescu a dus carti in cateva scoli din judetul Iasi. S-a intalnit cu elevii si le-a vorbit despre magia lecturii.
In rolul unei directoare de scoala, actrita a aparut intr-un episod din serialul “Las Fierbinti” si a punctat slabiciunile invatamantului romanesc, mai ales in zona rurala. Scena a impresionat mii de oameni.
La cateva zile dupa difuzarea episodului, Stela Popescu a ajuns joi in doua sate din comuna Tiganasi, judetul Iasi. Pe langa cele 2.000 de carti oferite de o editura romaneasca, actrita le-a adus copiilor un mesaj despre importanta lecturii.
Citind, voi puteti intelege si cunoaste experienta a mii si mii de oameni… Deci, eu va sfatuiesc sa invatati.”, a spus Stela Popescu.
Regizorul a zis: ‘vreau ca sa punctezi in serial un moment care sa impresioneze, despre educatia care s-a distrus in Romania’. Eu imi facusem gandul sa fac comedie si el a zi: ‘nu, nu… ma intereseaza dezamagirea, tristetea situatiei educatiei in Romania’. Si astfel s-a creat momentul” – explica actrita scena din “Las Fierbinti”.
Scenele au strans mii de “share-uri” si comentarii: “Murim incet si sigur fara educatie. Suntem un popor pierdut in ceata.”, “Din pacate, numai adevar. Nici urma de ironie.”, “Film, dar cat adevar in acest monolog.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here