Strategia „apatridulul politic” Chirica – se foloseste de Centenar ca sa reintre in PSD- via Dancila

0
49

Prin intermediul unei mieroase scrisori deschise, trimise astazi catre cabinetul Violetei Dancila, primarul Iasului, Mihai Chirica, isi exprima dorinta de pune umarul la modernizarea societatii romanesti, ori, din mesajul mascat al acestei misive se intelege clar un singur lucru- Chirica are nevoie de mila si spijinul politic al noii sefe a PSD, pentru a avea continuitate in Palatul Roznovanu.

Redam mai jos, textul integral al scrisorii deschise:

Excelența Voastră Doamnă Prim-Ministru,

În anul Centenarului, când aniversăm Marea Unire de la 1918,  România are nevoie mai mult ca oricând de solidaritate și de forța necesară pentru a se transforma într-o țară civilizată și prosperă, în care toți românii să trăiască bine și să se simtă acasă.  

Din păcate, luptele politice generate de intențiile unor lideri vremelnici de a acapara întreaga putere politică și administrativă zdruncină continuu societatea românească. În calitate de primar al Iașului – al doilea oraș al României și capitală a culturii și spiritului românesc – dorința mea cea mai mare este ca  România să devină un tărâm al normalității. Pentru împlinirea acestui deziderat, am declarat deseori, în ultimii ani, că îmi pun experiența și întreaga capacitate administrativă în slujba tuturor marilor proiecte care pot schimba România și Iașul în bine.

Intenția mea nu a fost niciodată aceea de a critica un Guvern de dragul scandalului, ori pentru a da presei subiecte de dezbătut, ci de a semnala derapajele antidemocratice ale lui Liviu Dragnea, care a făcut din actul de guvernare doar o modalitate de a-și urmări propriile interese.

În anul Centenarului, eu încă sper că înțelepciunea va triumfa iar Guvernul României va acționa, unitar și eficient, doar în folosul tuturor românilor și pentru binele acestui popor atât de încercat. De aceea, salut deschiderea, profesionalismul și proiectele conducerilor unor ministere, precum Ministerul Sănătății, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerul Fondurilor Europene, care au înțeles foarte bine că misiunea lor este aceea de a face, din nou, România mare!

Distinsă Doamnă Prim-Ministru,

Reiterez prin aceste rânduri disponibilitatea mea și a Primăriei Municipiului Iași de a participa și de a se implica activ în demararea proiectelor regionale și naționale care să modernizeze societatea românească. Vă asigur, Excelența Voastră, că doar eforturile noastre comune, dialogul transparent și continuu dintre Guvern și autoritățile administrației publice locale vor fi cheia succesului implementării unor măsuri și decizii naționale care să transforme România într-o țară prosperă!”.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 11 = 17