Strategia de turism a Iaşului, în dezbatere publică

0
58

Primăria Municipiului Iaşi a publicat pe pagina sa de internet www.primaria-iasi.ro Strategia de Turism a Municipiului Iaşi şi a Zonei Metropolitane Iaşi. De asemenea, a fost elaborat un proiect de hotărâre privind aprobarea acestei strategii, document care este supus dezbaterii publice.

Elaborată de o echipă de profesori şi doctoranzi de la Facultatea de Geografie şi Geologie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Strategia de Turism a Municipiului Iaşi şi a Zonei Metropolitane Iaşi îşi propune ca obiective creşterea coeziunii actorilor locali din turism şi creşterea vizibilităţii oraşului ca destinaţie turistică.

Conform autorilor strategiei, turismul este o miză puternică, iar competitorii direcţi ai Iaşului au demonstrat că aportul turismului la economia locală poate fi unul semnificativ. Dacă, în 2001, Iaşul se afla pe locul 5 în ierarhia destinaţiilor turistice urbane, având cu 20% mai mulţi turişti decât Cluj-Napoca sau Sibiu, în ultimii ani ritmul de creştere al activităţii turistice din Iaşi a fost ușor sub cel al oraşelor concurente. Prin urmare, Strategia îşi propune să readucă Iaşul în top 5 oraşe – destinaţii din România şi să se revitalizeze prin turism.

Strategia de Turism a Municipiului Iaşi şi Zonei Metropolitane Iaşi este rezultatul unui amplu proces consultativ care a vizat deopotrivă opiniile experţilor şi pe cele ale simplilor observatori ai vieţii ieşene, obţinându-se o imagine de ansamblu completă şi fidelă a turismului ieşean în prezent şi a celui care se doreşte să devină în următorii ani. Astfel, este vorba despre o Strategie la care a participat comunitatea locală, factorii de decizie direct implicaţi în industria turistică a Iaşului, resursa umană din turism, studenţii, localnicii şi turiştii – categorii vizate de rezultatele acţiunilor prevăzute în strategie.

Strategia de Turism a Municipiului Iaşi şi Zonei Metropolitane Iaşi poate fi citită accesând site-ul oficial al municipalităţii ieşene: http://www.primaria-iasi.ro/imagini-iasi/fisiere-iasi/1520592399-proiect%20hotarare%20strategia%20de%20turism.pdf.

Toţi cei interesaţi de îmbunătățirea acestei strategii pot trimite în scris propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare pe adresa Primăria Municipiului Iaşi, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 11, Iaşi, la telefonul direct 0232.984 sau pe e-mail la adresa informatii@primaria-iasi.ro

 Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

30 − = 21