Street Delivery Iași 2021 – intervenții artistice pe stradă și un zid revitalizat

0
65

În zilele de 11 și 12 septembrie 2021, pe strada Ion C. Brătianu vor avea loc intervenții artistice sub umbrela Street Delivery Iași: microdemonstrații de muzică, dans, literatură și îndemânare, realizate de tineri din orașul Iași, momente artistice singulare și adaptate ritmului străzii.
Tot în cadrul Street Delivery Iași, artistul HarceaPacea va picta un punct termic din campusul Tudor Vladimirescu, pe o suprafață de aproximativ 200 metri pătrați. Proiectul de revitalizare artistică este susținut de Asociația Mai Bine și are o importantă componentă educativă și de conștientizare a modului în care obiceiurile noastre alimentare afectează mediul înconjurător. Pictura va ilustra diferite metode si concepte prin care afectarea climei poate fi diminuată, metode ce pot fi puse în practică atât la nivel de comunitate, cât și la nivel de individ.
„Anul acesta nu mai facem festival, ci activăm puncte de creație artistică, pentru ca oamenii care se plimbă prin oraș să se bucure de ele din mers. Intrăm în armonia străzii Ion C. Brătianu și completăm conceptul autorităților locale de a închide strada în weekend, făcând loc exprimării locale artistice, civice și de tineret. De asemenea, ne bucurăm că reușim și la această ediție să lăsăm o amprentă educațională pe ziduri ce au nevoie de revitalizare”, au declarat organizatorii.
Street Delivery Iași este organizat anul acesta de Fundația Cărturești, Asociația Artipic, Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Iași, Consiliul Județean al Elevilor și beneficiază de sprijinul Primăriei Municipiului Iași.
Pe pagina de Facebook a Street Delivery Iași se găsesc mai multe informații referitoare la program și tipul de momente artistice.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here