Vioara lui George Enescu la Ateneul National din Iasi

0
70

Vineri, 10 septembrie 2021, începând cu ora 17, în foaierul Ateneului Național din Iași a fost expusă vioara lui George Enescu, alături de alte obiecte și documente ce au aparținut sau au legătură cu marele muzician român.
Ateneul Național din Iași și Casa de Licitații Historic organizează expoziția „George Enescu. Univers și creație”. Expoziția conține piese de o valoare rară, precum partitura-manuscris a operei Oedipe: o filă ce cuprinde motivele principale ale operei, fotografii cu dedicație sau inedite, manuscrise, corespondențe și documente personale, precum și o vioară model Joseph Guarnerius del Gesù, primită de George Enescu din partea familiei regale a României, atelierul fraților Wolff Kreuznach, 1885.
Vernisajul va avea loc vineri, 10 septembrie 2021, la ora 17, în foaierul Ateneului Național din Iași, iar expoziția va putea fi vizitată până luni, 13 septembrie 2021.
Vioara lui George Enescu va putea fi ascultată sâmbătă, 11 septembrie, de la ora 11 în Parcul Expoziției – Copou și de la ora 13.30 în Piața Uniri, în două recitaluri extraordinare, oferite de violonista prof. Patricia Iacob, acompaniată de asist. univ. dr. Paul Pintilie.
Accesul la cele două recitaluri este liber, cu respectarea tuturor normelor de conduită sanitară.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here