Strigoii, o noua premiera la Uzina cu Teatru

0
70

Pe 5 și 8 februarie, de la 19:30, la Uzina cu Teatru, va avea loc premiera spectacolului „Strigoii” de Henrik Ibsen, lucrare de licență a Alexandrei Vieru, absolventă a Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași, Facultatea de Teatru, secția Regie Teatru, clasa profesor universitar Ion Mircioagă. Evenimentul se înscrie în programul Youth Focus, program ce vizează crearea unui parteneriat al Teatrului Național Iași cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu” în vederea prezentării producţiilor de absolvire (licenţă şi master) ale studenţilor de la Facultatea de Teatru.  „Strigoii”- un text în care se ordonează riguros planurile temporale, cu o cadență uimitoare și un spectacol al celor mai intime explorări în care măștile cad rând pe rând și lasă la vedere tarele unei eredități apăsătoare.

Conceptul regizoral ii apartine Alexandrei Vieru, scenografia este semnata de Andreea Felciuc iar video design, Andrei Cozlac.

Distribuție: Irina Scutariu, Nicolae Ionescu, Theodor Ivan, Alexandra Diaconița si Paul Diaconescu. 

Alexandra Vieru: Spectacolul „Strigoii” este un cumul de frici care mă bântuie de când mă ştiu, de scenarii și turnuri posibile, în care viața mea s-ar putea îndrepta la un moment dat. Am comprimat în acest spectacol o viață de om:  legătura inevitabilă cu trecutul, apăsarea prezentului și prezența subtilă a viitorului. Personajele sunt ipostazele mele, ale fiecăruia, iar în demersul lor aparent diferit, există umbrele aceluiaşi destin: aceştia sunt strigoii.

 Bilete se pot procura la Agenția Teatrală (tel.0232 255999) și eventim.ro.

Aida POPA

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

27 + = 37