Un betiv inconstient si fara permis de conducere a şofat chiar sub nasul politistilor de frontiera

0
66

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni au depistat în trafic un tânăr care conducea un autoturism, deşi consumase băuturi alcoolice şi nu deţinea permis de conducere.

În ziua de 29 ianuarie a.c., în jurul orei 22.30, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni a oprit în trafic pentru control, pe raza localităţii de frontieră Colțu Cornii, un autoturism marca Opel Astra, înmatriculat în România, condus de ieşeanul Ionuţ N., în vârstă de 29 de ani.

Cu ocazia efectuării controlului, conducătorul auto nu a putut prezenta permisul de conducere, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au efectuat verificări specifice, în urma cărora au stabilit că acesta nu a obținut niciodată dreptul de a conduce.

Deoarece pe timpul controlului de frontieră, politistii au constatat că tânărul emana halenă alcoolică, l-au dus la sediul Serviciului Poliției Rutiere Iași. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here