Studenti ai USAMV Iaşi printre câştigători la primul simpozion organizat online

0
66

Studenţi ai Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USAMV) au participat la primul simpozion ştiinţific organizat în mediul virtual, la Cluj-Napoca. Cristina Precupeanu şi Georgiana Rădeanu, de la Facultatea de Horticultură a USAMV Iaşi, au participat la Simpozionul Ştiinţific Studeţesc organizat online cu două lucrări, iar una din acestea a obţinut menţiune. „Cercetări privind influența diferitelor tipuri de fertilizări asupra busuiocului roșu” este titlul lucrării ştiinţifice a studentelor ieşene premiate, coordonate de către Prof. univ. Dr. Neculai Munteanu, Prof. univ. Dr. Vasile Stoleru şi Asist. univ. Dr. Gabriel – Ciprian Teliban.

“Scopul lucrării este evaluarea influenței unor fertilizanți convenționali (chimici și organici) și neconvenționali (biosolide, microorganisme) asupra unei culturi de busuioc. În vederea realizării acestui scop am stabilit mai multe obiective dintre care amintim influența unor fertilizanți asupra producției de herba proaspătă și uscată, influența fertilizanților luați în studiu asupra unor caracteristici biometrice ce determină productivitatea culturii şi efectul fertilizanților utilizați asupra conținutului de pigmenți clorofilieni la două soiuri de busuioc. Din rezultatele cercetării prezente, se poate deduce că fertilizarea neconvențională poate fi o alternativă viabilă la utilizarea îngrășămintelor chimice pentru cultura de busuioc roșu”, a precizat Cristina Precupeanu, studentă la Facultatea de Horticultură a USAMV Iaşi.

Ediţia a 18-a a Simpozionului Studențesc al USAMV din Cluj-Napoca s-a desfășurat, în acest an, pe 17 iunie, în mediul virtual, dorindu-se astfel continuarea tradiţiei de a dezbate lucrări ce conţin rezultate ştiinţifice şi tehnice obţinute de către studenţi pe parcursul pregătirii profesionale, precum şi de a facilita colaborarea ştiinţifică între aceştia. La manifestarea online au fost înscrişi peste 350 de studenți pe 15 secțiuni.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here