Suceava a preluat solutia contorizarii individuale lansate de Veolia Energie Iasi

0
52

Solutia contorizării individuale a consumului de energie termică din apartamente, cu configurarea pe orizontală a instalatiilor interioare, prinde rădăcini si în alte orase din România.
După ce am început să dezvoltăm această solutie la Iasi, noua societate de termoficare din Municipiul Suceava a anuntat demararea proiectului-pilot în blocurile unde furnizează agent termic. Suntem bucurosi că Iasul este văzut ca un exemplu pozitiv pentru aglomerările urbane din regiune si la nivel national”, a declarat Ana Maria Icatoiu, directorul comercial si de comunicare al Veolia Energie Iasi
Thermonet, noua societate de termoficare a Sucevei vrea să demareze anul acesta un proiect pilot de înlocuire a vechiului sistem de distribuţie a agentului termic din blocuri, pe verticală, cu cel de distribuţie pe orizontală, care permite contorizarea individuală a fiecărui apartament în parte. Thermonet va realiza acest sistem de distribuţie, din fonduri proprii, la două scări de bloc, care vor fi selectate pe baza unor criterii de eficienţă, dar şi după ce se va consulta cu asociaţiile de proprietari.
Realizarea sistemului de distribuţie pe orizontală şi contorizarea fiecărui consumator reprezintă cea mai bună soluţie pentru facturarea individuală, dar şi pentru eficientizarea sistemului centralizat de termoficare, disparand astfel motivele de suspiciune vizavi de consumul de căldură pe care îl fac vecinii, iar în caz de neplată nu mai este necesară debranşarea întregului bloc, operaţiunea putând fi făcută direct la apartamentul vizat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 64 = 65