“Super-oferta” de pepeni imputiti, la Kaufland-ul din Podul de Piatra

0
78

Jnapanii de la Kaufland au scos la vanzare un nou produs promotional – pepenele imputit de Ploiesti. Un lot de sute de pepeni stricati, adusi cica din depozitele de fructe si legume din Ploiesti, a fost aruncat pe piata ieseana prin intermediul lantului de magazine Kaufland. Un cititor AgoraPress ne-a semnalat faptul ca toti pepenii scosi la vanzare saptamana trecuta in Kaufland Podul de Piatra prezentau semne si miros caracterisatic produselor stricate. Cu toate astea, angajatii supermarketului nu au retras aceste produse de la raft, la data semnalarii acestei abateri.
De regula, cumpar pepeni din piata, dar cum s-a nimerit sa trec pe la Kaufland pentru alte cumparaturi, am zis sa iau si un pepene. De cum m-am apropiat de lazile cu pepeni, m-a traznit un miros intepator de perpene fermentat, imputit. La palpare, multi dintre pepeni aveau coaja moale si prezentau crapaturi prin care se scurgea continutul alterat al produsului. Am semnalat aspectul asta unui angajat al magazinului, dar omul s-a uitat apatic la mine si a continuat sa numere niste mandarine. Practic, ii doare la basca pe astia de la Kaufland de sanatatea clientilor”ne-a spus Gabriel Soloc, un client patit.
Sesizati, inspectorii OPC Iasi au facut o verificare al fata locului, a doua zi dupa cele semnalate, dar au gasit la vanzare un lot nou de pepeni.
In urma cercetarii efectuate la SC Kaufland Romania SCS, a studierii documentelor puse la dispozitie si a verificarilor prin sondaj a unui numar de 10 pepeni expusi la comercializare, nu s-au regasit produse neconforme, cu exceptia celui lasat in magazin de catre reclamant. Mentionam ca stocul de produs era aprovizionat din data de 19 auigust 2015, situatie in care banuim ca produsul neconform provenea dintr-un stoc anterior celui verificat de noi”, au declarat inspectorii OPC Iasi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here