După 11 ore de interventie, Alex a facut primul pas către noul său chip

0
91

Alexandru Raul Botorea, în vârstă de 2 ani si 5 luni, a fost operat miercuri, 26 august 2015, la Spitalul Acibadem din Bodrum (Turcia), de către Prof. Dr. Mehmet Mutaf, specialist în Chirurgia Plastică, Estetică și Reconstructivă. Intervenția pentru reconstrucția pleoapelor, nasului si a gurii a fost reusită, iar pacientul, în urma vizitei postoperatorii are evoluție favorabilă.
Intervenția efectuată a fost prima dintr-o serie de trei intervenții planificate pentru reconstrucția feței și a degetelor de la ambele mâini. Prima intervenție a durat aproximativ 11 ore și a presupus refacerea pleoapelor superioare și inferioare, eliberarea regiunii periorbitale-comisuroplastie, reconstrucția gurii și buzelor, reconstrucția nasului – prima parte”, a declarat Prof. Dr. Mehmet Mutaf.
Durata spitalizării va fi de aproximativ 2 săptămâni, iar șederea pacientului Alexandru Botorea se va prelungi la Bodrum până la următoarea intervenție, care va avea loc peste aproximativ 2 luni de zile. Pacientului i se va monta un dispozitiv pentru dilatarea țesutului în vederea creării unui nou țesut pentru transplantare.
A doua intervenție va presupune reconstrucția nasului și a țesutului facial, de asemenea, se va încerca eliberarea țesutului afectat de la mâini pentru a crea mișcare între degetul mare și mână. A treia interventie, recomandată când pacientul va avea vârsta de 6 sau 7 ani, va presupune reconstrucția degetelor de la ambele mâini și a urechilor” a mai declarat medicul chirurg.
Pacientul a fost internat în Spitalul Acibadem Bodrum în data de 24 august 2015, pentru intervenția de reconstrucție a feței, ca urmare a unei arsuri de gradul III și IV la cap și mâini, survenite în urma exploziei unei mașini în aprilie 2015, în România.
Intervenția și deplasarea pacientului Alexandru Botorea și a familiei a fost posibilă datorită campaniilor umanitare de strângere de fonduri, derulată la nivel national și international, de Asociația “Salvează o Inimă” din România, iar prima intervenție în valoare de 30.000 Euro, a fost platită deja de către Asociație. Costul estimativ pentru a doua intervenție va fi de aproximativ 40.000 euro, de asemenea pacientul va avea nevoie și de fonduri necesare pentru tratament postoperator și perioada de recuperare. Până în prezent, pe platforma de donații online a Asociației “Salvează o Inimă” s-au strâns peste 51.000 de Euro din donații, iar Alexandru mai are nevoie de aproximativ 19.000 de Euro. Donațiile pot fi făcute accesând link-ul https://salveazaoinima.ro/campaigns/alexandru-botorea/ sau direct în conturile mamei, Daniela Botorea, RO32BTRLRONCRT0295690001 (Lei) sau RO79BTRLEURCRT0295690001 (Euro)
Suntem extrem de încântați că oamenii s-au mobilizat pentru salvarea lui Alex. Au donat români și străini din toate colțurile lumii… din Canada, SUA, Brazilia, Uniunea Europeana, țările din Nordul Africii, până în Japonia și Australia. Campaniei s-a alăturat și vicecampioana României la fotbal A.S.A. Târgu Mureș și o comunitate de mămici în rețelele de socializare, care au vândut și licitat produse proprii pentru Alex. De asemenea, îi mulțumim din tot sufletul domnului doctor Mehmet Mutaf pentru profesionalismul de care a dat dovadă și de faptul că a ținut la curent opinia publică din România, pe pagina sa de socializare, cu privire la evoluția medicală a lui Alexandru. Este o primă victorie, dar campania nu se termină aici. Mai avem nevoie de aproximativ 19.000 de Euro pentru a strânge banii, pentru a doua operație și tratamentul postoperatoriu”, declară Vlad Plăcintă, președintele Asociației “Salvează o inimă” și inițiatorul campaniei umanitare “Călătorie pentru speranță”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here