Suspiciuni de trafic de influenta. Mihai Chirica si Cosmin Coman, luati in colimator de procurorii DNA Bucuresti

0
66

Procurorii DNA Bucureşti au descins din nou la Primăria Iaşi, unde au stat toata dimineata in biroul viceprimarului Mihai Chirica, dar si în biroul şefului de la Directia de Proeicte Europene, Cosmin Coman, precum şi la Serviciul Informatizare, condus de Cristina Nucuta.
Reamintim faptul ca procurorii DNA Bucureşti au descins la sediul Primarie Iasi si in cursul zilei de ieri, 19 mai, fiind interesati de aspecte legate de derularea unui proiect pe fonduri europene, respectiv Sistemul de Management al Traficului in municipiul Iasi. Procurorii au ridicat acte privitoare la acest proiect implementat de Primaria Iasi.
Au stat 6-7 ore la mine în birou şi în camera 23 (sală de şedinţe a Primăriei). Au făcut copii după o serie de documente. Este o anchetă în curs şi au venit să culeagă date despre proiect”, a spus Mihai Chirica.
Sistemul de management la traficului este un proiect finanţat din fonduri europene. Licitaţia a fost câştigată în 2013 de către o asociere condusă de societatea UTI Grup, valoarea contractului fiind de 69,6 milioane lei. La începutul acestui an, Ministerul Dezvoltării a amendat Primăria Iaşi cu 21,5 milioane de lei pentru nereguli în desfăşurarea licitaţiilor aferente proiectului. Descinderea de ieri a procurorilor DNA Bucureşti are legătură cu un alt dosar de corupţie în care este vizat primarul Gheorghe Nichita, deschis în septembrie 2014. Potrivit Adevarul, primarul este suspectat în acest dosar de trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi favorizarea făptuitorului. De altfel, din acest dosar, deschis din oficiu de către procurorii DNA pe 23 septembrie 2014, a fost disjunsă speţa care a condus la arestarea la domiciliu a baronului PSD Iaşi. În cursul cercetărilor întreprinse la Iaşi, procurorii DNA au constatat că edilul de Iaşi a pus la punct un sistem de abuzare a instituţiilor publice din subordine, precum Poliţia Locală sau Salubris, pentru spionarea şi hărţuirea unei foste amante, Adina Samson, angajată a Primăriei Iaşi. (foto Adevarul)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here