Sute de arbusti, gazon si copaci, plantati in parcul de la Cinema Victoria

0
49

Primăria Municipiului Iași continuă campania de extindere, reabilitare și modernizare a spațiilor verzi. După finalizarea reamenajării parcului din Podu Roș şi a esplanadei Nicolina, ieșenii se pot bucura de o priveliște plăcută și în fața cinematografului Victoria. Noul parc a fost conceput prin realizarea unui joc de forme cu dimensiuni diferite acoperite cu vegetație perenă joasă.

Pentru realizarea acestora, zona a fost completată cu 263 metri pătraţi de pământ vegetal, a fost amenajat un sistem de irigare automată pe aceeași suprafaţă, au fost plantaţi patru arbori și 492 de arbuşti ornamentali, au fost aşternute rulouri de gazon pe o suprafaţă de 211 metri pătraţi, dar scoarţă şi piatră decorativă pe o suprafaţă de 43 metri pătraţi.

În urma consultărilor cu cetățenii din cadrul dezbaterilor publice privind bugetul local sau Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Iaşi 2015 – 2030, am decis să accelerăm campania de extindere a spațiilor verzi pentru a îmbunătăţi imaginea orașului nostru”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Radu SEICARU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 3 =