Sute de batrani din centrele Primariei Iasi intra in carantina. Acordarea serviciilor sociale sufera modificari

0
62

Începând cu data de 16.03.2020 toate documentele necesare deschiderii de drepturi și beneficii de asistență socială conform legislației în vigoare, la nivelul Directiei de Asistenta Sociala Iasi, vor fi preluate și procesate prin intermediul:

– Poștei, la adresa Str. Mitropolit Varlaam, nr. 54, Iași, Jud. Iași;

– Poștei electronice la adresa de e-mail: dac_iasi@yahoo.com.

Documentele rezultate în urma procesării actelor primite de la solicitant/beneficiar vor fi transmise către alte instituții cu atribuții în asigurarea acordării beneficiilor de asistență socială prin poștă/poștă electronică, cu confirmare de primire.

Angajații direcției vor contacta toți beneficiarii care au depus documente iar pentru toate persoanele contactate se va întocmi un Registru cu note telefonice.

Pentru toate categoriile de informații necesare vă stăm la dispoziție la numerele de telefon:

– 0232.206.344;

– 0332.440.647;

– Fax: 0232.230.767.

Se sistează efectuarea anchetelor sociale, excepție făcând doar cazurile solicitate în regim de urgență de către instanțele judecătorești.

Se închide activitatea:

– Centrului de zi pentru persoane vârstnice “Vovidenia”;

– Cluburilor de pensionari;

– Centrului de zi pentru persoane cu deficiențe de auz și vorbire “Sf. Prooroc Zaharia”.

Personalul centrelor va fi redistribuit la serviciile din cadrul sediului social și/sau în cadrul centrelor rezidențiale din structura instituției.

Se suspendă vizitele/învoirile în cadrul centrelor rezidențiale din structură.

Se suspendă activitățile de practică și voluntariat în cadrul instituției pentru perioada 16-31.03.2020, cu posibilitate de prelunguire în funcție de evoluția amenințărilor COVID-19. Voluntarii și studenții vor fi contactați de către responsabilii de departamente pentru reluarea activității.

În perioada 16.03.2020-31.03.2020 se suspendă eliberarea facilităților și gratuităților de transport la ghișeu, documentele vor fi preluate prin poștă/poștă electronică și transmise Companiei de Transport Public Iași.

Beneficiarii de Lapte praf, în conformitate cu prevederile Legii nr 321/200, vor fi contactați telefonic și programați pentru ridicarea produsului, în termen de 5 zile. Produsele vor fi livrate în ambalaje individuale și în sacoșe puse la dispoziție de către Primăria Municipiului Iași, prin D.A.S. Iași, la ghișeul din Șoseaua Națională, nr. 43.

Accesul în sediul Cantinei sociale se va face cu respectarea normelor privind distanța de siguranță între cetățeni. Personalul cantinei va purta obligatoriu mănuși, măști de protecție și li se va pune la dispoziție substanțe dezinfectante pentru mâini. Nu vor fi acceptate în incintă alte persoane decât beneficiarii acestui tip de servicii sociale.

Pentru evitarea adunării unui număr mare de persoane, începând cu data de 13.03.2020, masa caldă asigurată de Cantina Socială Iaşi a fost transformată într-o masă rece, repartizată astfel: în ziua de luni a fiecărei săptămâni pentru zilele de luni, marţi şi miercuri, şi în ziua de joi a fiecărei săptămâni pentru zilele de joi, vineri, sâmbătă şi duminică. Hrana rece acordată va fi ambalată şi împachetată doar în recipiente speciale şi sacoşe furnizate de către Cantina Socială Iaşi. Este interzisă ridicarea hranei reci în sacoşe proprii ale beneficiarilor. Stocul de alimente se va verifica zilnic.

Vor fi achiziționate scannere de temperatură/ termometre, pentru serviciile sociale rezidențiale, în vederea monitorizării periodice a temperaturii corporale a beneficiarilor.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here