Sute de ieseni din Dacia ii cer primarului redeschiderea pietei din cartier, inchisa acum cativa ani din cauza interlopilor si incompetentei

0
67

Peste 500 de ieseni din cartierul Dacia au depus la Primăria Iași o solicitare prin care cer redeschiderea Pieței Dacia. Solicitarea este insotita si de o serie de propuneri, printre care acordarea cu titlu gratuit a taxei de tarabă, timp de 6 luni, pentru producătorii locali, ca o masura prin care se dorește incurajarea acestora în a-si vinde produsele în Piața Dacia și a o face din nou funcțională.
Cartierul Dacia, care este vitregit de piata de cartier de peste 3 ani zile, are o populatie de circa 45 de mii de locuitori. In conditiile in care cea mai apropiata piata, cea din Alexandru cel Bun, se afla la 2 kilometri distanta, mare parte dintre iesenii din Dacia nu isi pot face aprovizionarea pe jos, fiind nevoiti sa isi foloseasca masinile personale sau mijloacele de transport in comun, ceea ce conduce atat la un disconfort din partea acestora, cat si la ambuteiaje in jurul pietei din Alexandru si aglomerari ale mijloacelor de transport ale CTP.
Existand o larga manifestare a dorintei locuitorilor din cartierul Dacia de a beneficia de produse locale proaspete, intr-o piata aflata in proximitate, oportunitatea unei actiuni de acest fel devine foarte importanta. In actualul context pandemic, cand activitatile in aer liber, inclusiv cele comerciale, sunt considerate mai sigure decat cele in spatii inchise, nevoia unei piete functionale pentru acest cartier foarte populat, este cu atat mai pregnanta”, sustin locuitorii din Dacia in solicitarea trimisa edilului sef.
Un alt aspect ridicat de locuitorii din zona este cel al sigurantei pentru comerciantii care isi vor desface produsele acolo, dat fiind faptul ca aceasta piata ajunsese intr-o vreme sa nu mai fie controlata de Primarie, cu toata politia ei locala, ci de o grupare interlopa din zona.
Marius GAVRIESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 23 = 27