Sute de pensionari, dar si o “bunicuta” de 100 de ani, sarbatoriti de Primaria Iasi.

0
66

Primăria Municipiului Iași, prin Direcția de Asistență Comunitară (DAC) Iași și alți parteneri vor organiza pe data 1 octombrie 2016, când se serbează Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, o serie de manifestări. Astfel, în Parcul Expoziției, începând cu ora 10.00, va avea loc un spectacol de romanțe, muzică și dansuri populare, susținute de artiștii Ștefan Pintilie, Aurel Neamțu, Ionela Gaveniuc și Ansamblul Folcloric „Doina Carpaților”. Au fost invitate 300 de persoane beneficiare ale serviciilor asigurate de către DAC Iași. Invitații vor participa și la o tombolă cu obiecte donate de către angajații DAC, precum și de trei premii speciale: premiul I – o cină romantică la Restaurantul „Bolta Rece”, premiul II – produse cosmetice, premiul III – un tort oferit de cofetăria „Ando Fantezia”.

 

De la ora 12.00, la Centrul de zi „Vovidenia”, se va inaugura o expoziție de tablouri, dantele, broderii, goblenuri și alte obiecte recondiționate, executate de către beneficiarii Centrului de Zi.

 

Manifestări dedicate Zilei persoanelor vârstnice se vor desfășura și în cluburile de pensionari de pe raza municipiului Iași. Astfel, începând cu ora 17.00, la Clubul de Pensionari din Aleea Rozelor, la Clubul de Pensionari din Alexandru cel Bun, la Clubul de Pensionari din Mircea cel Bătrân și la Clubul de Pensionari din Oancea, aproximativ 300 de persoane vor participa la diverse manifestări dedicate acestei zile.

 

În aceeași ordine de idei, la Căminul de Pensionari „Sf. Cuv. Parascheva”, va fi organizată o masă festivă, precum și un spectacol susținut de folkistul Gabriel Oniceanu. De menționat că aici va avea loc și sărbătorirea beneficiarei Adela Dănăilă, care va împlini vârsta de 100 de ani.

 

La Căminul de Bătrâni „Sf. Constantin și Elena”, pe lângă masa festivă și acordarea de cadouri, va avea loc și un spectacol folcloric susținut de Rodica Ioniță Grosu.

 

Tot de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, în Parcul Copou, la Casa de Cultură „Mihai Ursachi”, în intervalul orar 10.00 – 15.00, Asociația Psiterra în parteneriat cu Secția de Geriatrie și Gerontologie Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” Iași, Primăria Municipiului Iași, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Asociația „Aproape de Oameni”, vor oferi gratuit persoanelor vârstnice din municipiul Iași servicii medicale (evaluare geriatrică comprehensivă, evaluarea sindromului de fragilitate, evaluarea statusului nutrițional, măsurarea forței musculare cu dinamometrul, măsurarea tensiunii arteriale și a frecvenței cardiace, măsurarea glicemiei, informare asupra serviciilor dedicate seniorilor cu probleme de sănătate) și servicii psihologice (evaluare și consiliere psihologică, psihoeducație, informare cu privire la asistența psihologică a seniorilor cu probleme de sănătate).

 

 Aida POPA

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here