Sute de zboruri Ryanair anulate pe 28 septembrie. Pilotii din Italia, Portugalia, Spania, Belgia şi Olanda intră în grevă

0
60

Piloții și personalul navigant al Ryanair din Italia, Portugalia, Spania, Belgia şi Olanda intră în grevă pe 28 septembrie, au anunțat, joi, șapte sindicate. Sute de zboruri ale celei mai mari companii aeriene low cost din Europa vor fi afectate, a informat Yves Lambot, purtător de cuvânt al sindicatului belgian CNE, citat de agențiile internaționale.

Lambot a declarat că mişcările de protest vor avea loc în Italia, Portugalia, Spania, Belgia şi Olanda. „Din păcate, discuţiile cu Ryanair au continuat fără a se obţine rezultate. Ne-au promis că ne vor schimba contractele conform legislaţiei naţionale până în 2022. Este prea târziu pentru noi. Vrem aceste modificări din 2019”, a declarat acesta.

Reprezentanţii Ryanair au anunţat că vor căuta să minimalizeze efectele grevei asupra pasagerilor anulând un număr redus de curse aeriene. Totuși, numărul zborurilor afectate va fi unul important, având în vedere că Italia şi Spania sunt a doua şi, respectiv, a treia mare piaţă europeană a Ryanair.

În 13 august, Ryanair s-a confruntat cu cea mai severă mişcare de protest din istoria sa de 33 de ani, fiind afectaţi aproximativ 55.000 de pasageri şi aproape 400 de zboruri anulate.

Miercuri, 12 septembrie, 150 de zboruri Ryanair din Germania au fost anulate, după ce piloții și personalul de bord din această țară au intrat în grevă.

Greva, care a avut loc în cea mai aglomerată perioadă a sezonului estival, a fost declanşată de piloţii Ryanair din Germania, Olanda, Irlanda, Suedia şi Belgia, care cer îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi majorarea salariilor.

Personalul navigant al Ryanair din Europa a publicat pe 4 iulie o listă cu 34 de cereri, solicitând salarii decente, îmbunătăţirea plăţii concediilor de boală şi contracte de muncă pe baza ţării de origine şi a legislaţiei irlandeze. Lista a fost semnată de 80% din personalul navigant de pe cele 86 de baze ale Ryanair.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timişoara, Bucureşti şi Craiova, scrie Agerpres.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here