Opera Națională Română Iași vă invită la „Magia serii în sunet şi lumină”

0
50

Opera Națională Română Iași vă invită la cel mai iubit și așteptat spectacol de operă în aer liber, „Magia serii în sunet şi lumină”, ediția a VIII-a.
Impresionantul eveniment va avea loc sâmbătă, 15 septembrie 2018, de la ora 20:30, pe esplanada Teatrului Național Iași. Accesul publicului este liber.
Momentele artistice vor fi susținute de soliștii, baletul, corul și orchestra Operei Naționale Române Iași sub bagheta dirijorului Alessandro Cedrone.
După absolvirea conservatorului ca dirijor, sub îndrumarea maestrului Dario Lucantoni, Alessandro Cedrone a urmat diverse cursuri la asociația „F. Fenaroli” din Lanciano, Academia de Muzică “Chigiana” din Siena și “Italianoperacademy”.
În 2008 a semnat un contract ca dirijor de orchestră cu Opera de Stat din Ankara, iar în 2013 a devenit director general al instituției.
Activitatea sa artistica este recunoscută și apreciată la operele de stat turcești din Ankara, Istanbul, Izmir și Antalya, fiind considerat maestrul care oferă scrierii grele și dureroase o lectură vindecată și rafinată, obținând tempo exact și prin gesturi clare și hotărâte.
„Premiul pentru cel mai bun dirijor de orchestră al IBM”, „FE.NI.A.R.CO pentru cel mai bun dirijor al corului” și „Premiul Semiha Berksoy pentru cel mai bun dirijor de operă” sunt doar câteva dintre distincțiile primite.
În prezent, maestrul Alessandro Cedrone este coordonator artistic și dirijor al Operei Naționale Române Iași.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

87 − = 86