Tabără de creaţie populară în parcul Expoziţiei din Copou

0
58

Asociaţia „ART – Meşteşugurile Prutului” organizează, în perioada 29 iunie – 4 iulie, Tabăra de Creaţie Populară „Micii meşteri din Copou”, ediţia a VIII-a. Evenimentul îşi propune să reunească 80 de elevi, cu vârste cuprinse între 9 şi 17 ani, cu scopul de a îi familiariza cu câteva dintre meşteşugurile româneşti.
Acest lucru va putea fi posibil, ca şi în celelalte ediţii, prin implicarea unor meşteri populari renumiţi în meşteşugurile pe care le realizează. Astfel, atelierele propuse pentru Tabăra de Creaţie Populară „Micii meşteri din Copou”, ediţia a VIII-a, vor fi coordonate de:

Modelaj lut – Iurie Cucuietu, Drochia – Rep. Moldova;
Împletituri din paie – Eugenia Moldovan, Bălţi, Rep. Moldova;
Cioplitură în lemn – Sonia Apalaghiei, Hulub – Botoşani;
Ţesut la gherghef – Eugenia Stan, Iaşi;
Podoabe croşetate – Maria Vasiliu, Tg. Neamţ-Neamţ;
Împletituri din sfoară prin tehnica nodurilor– Silvia Cozmîncă şi Angela Romilă (calfă), Iaşi;
Podoabe din mărgele – Maricela Tăbăcaru, Iaşi;
Pâslărit – Melinda Pal, Sfântul Gheorghe, Covasna.

Programul taberei va fi zilnic, în perioada menţionată, între orele 09:00 – 14:00, cu pauză de o oră la mijlocul intervalului. Taxa de înscriere este de 80 lei/persoană, numărul maxim admis de elevi/atelier fiind de 10 persoane. Evenimentul se va desfăşura în parcul Expoziţiei din Copou. Înscrierile se fac în perioada 11 – 26 iunie (în limita locurilor disponibile), în holul Palatului Culturii – (intrarea prin lateral dreapta), de luni până sâmbătă, între orele 10:00 – 17:00.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

74 + = 81