Tablete oferite tinerilor care provin din licee rurale și medii defavorizate

0
60

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV, fosta USAMV Iași) are în vedere achiziționarea a 60 tablete pentru viitorii studenți din anii I care provin din liceele rurale, pentru a le ușura activitatea didactică în cei patru sau șase ani pe care îi vor petrece pe durata studiilor academice.

Acest lucru va fi posibil deoarece Universitatea pentru Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași derulează proiectul ”Facilitarea integrării tinerilor în mediul academic și incluziunii absolvenților pe piața muncii – prioritate a USAMV IASI”, FDI 2021-0133,  care are ca obiectiv principal creșterea echității sociale prin incluziunea studenților aflați în situații de risc și elaborarea unor instrumente de corelare a ofertei educaționale cu piața muncii, prin promovarea beneficiilor oferite studenților din medii defavorizate, îmbunătățirea serviciilor oferite prin Centru de Consiliere și Orientare în Carieră și consolidarea relațiilor cu mediul socio-economic.

Universitatea pentru Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi, este o instituţie specializată în învăţământul superior agronomic şi medical veterinar, cu anvergură la nivel naţional şi european, având ca misiune fundamentală formarea de ingineri specializaţi în agronomie, horticultură, biotehnologii agricole, inginerie şi management în agricultură şi dezvoltare rurală, ingineria produselor alimentare, ingineria mediului, zootehnie, licenţiaţi în biologie şi doctori medici veterinari. 

Printre obiectivele specifice ale proiectului pot fi menționate: promovarea accesului la învățământul superior agronomic și a beneficiilor parcurgerii unei facultăți prin organizarea campaniilor de conștientizare în medii defavorizate; îmbunătățirea  serviciilor de consiliere și orientare profesională; modernizarea structurilor universitare centrate pe nevoile și interesele studenților urmărind prevenirea abandonului universitar și consolidarea parteneriatelor dintre universități și organizațiile socio-economice”,  a declarant prof. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activitățile sociale la USV Iași.

Cele 60 de tablete pentru viitorii studenți din anii I care provin din liceele rurale vor fi acordate după procedurile de admitere și înmatriculare organizate de instituția ieșeană. 

Conform calendarului, în perioada 12 – 23 iulie 2021, va avea loc înscrierea candidaților pentru admiterea din sesiunea iulie 2021 la domeniile Agronomie, Horticultură, Zootehnie, Inginerie și management în agricultură și dezvoltare rurală, Ingineria produselor alimentare, Ingineria mediului, Biotehnologii, Biologie și Medicină Veterinară. Trebuie menționat că înscrierea poate fi realizată atât online, la adresa http://admitere.uaiasi.ro/, cât și la sediul facultăților.

Aida POPA

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here